avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare chiosc luat in chirie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare chiosc luat in chirie

Buna ziua, am preluat de curand contabilitatea la o firma si am o problema: in anul 2008 a fost luat in chirie un chiosc, a fost bagat pe contul 2133 cu valoarea de 15000. Nu s-a mai facut nimic la el, nici o modernizare si luna aceasta ne expira contractul de chirie, nu se stie daca ni-l vor mai da nou in chirie. Cum sa procedez in continuare:
- daca nu se mai prelungeste contractul de inchiriere care sunt inregistrarile contabile pe care trebuie sa le fac
-daca se prelungeste il las pe 2133 ?
in momentul in care am incheiat contractul de chirie ni s-a facturat cheltuielile cu amenajarile acestuia. Imi cer scuze daca nu am fost mai explicita. Aceasta valoare este bagata pe 231 (scuze pt greseala) imobilizari in curs. Ni se factureaza fiecare luna chirie care se baga pe 612=4011
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
LAZAROVICI ALINA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 15:24, 25 Septembrie 2009
Daca chioscul este inchiriat nu are ce cauta in balanta la mijloace fixe. Lunar se inregistreaza cheltuielile cu chiriile si atat, fara nici o amortizare.

Inregistrarea este:

612 "Cheltuieli cu chirii" = 401 "Furnizori" cu valoarea chiriei.
Da, chiria nu se amortizeaza.
Cheltuielile se vor deduce.

avocat Claudiu Lascoschi
Investitia in spatiul inchiriat trebuie amortizata intr-o perioada cel mult egala cu durata contractului de inchiriere. Daca nu se reinnoieste contractul, va trebui sa descarcati integral pe cheltuieli (toata valoarea ramasa, neamortizata).

"Fiscul" n-are de ce sa se supere pt ca a incasat un impozit mai mare pana acum; eventual patronul...;)

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)
Imbunatatire spatiu inchiriat birta birta am un contract de inchiriere de la persoana juridica in care se specifica compensarea chiriei cu cheltuielile de imbunatatire spatiu.care sint inregistrarile ... (vezi toată discuția)
Leasing operational ioanaep ioanaep Buna ziua, In cazul in care s-a cumparat o masina prin leasing operational care este valoarea care se va amortiza in contabilitatea cumparatorului? In ... (vezi toată discuția)