avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatiae de proprietari nu mai are presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatiae de proprietari nu mai are presedinte

Buna ziua ,
Am si eu o intrebare va rog sa ma ajutati : daca o asociatie de locatari nu mai are presedinte , imputernicitul poate preda la Primarie Asociatia ?
Nu vrea nimeni din bloc sa fie numit de comisia de cenzori pentru presedinte.
Imputernicitul nu mai vrea sa gestioneze ( singur ) asociatia si s-a dus la Primarie.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dan_crihan , utilizator 20:55, 19 Mai 2017
presedintele se alege de adunarea generala, nu de comisia de cenzori...
Buna ziua , iar daca adunarea generala care a fost convocata ( sunt 36 de apartamente ) nu s-au strans decat 12 persoane , ce fac ?
O mai convocati o data si alegeti comitetul executiv si presedintele cu majoritatea voturilor celor prezenti. Asa este legal.
nu am un raspuns , pe care de fapt il astept si eu, dar iarasi pun intrebare: daca nimeni nu se vrea presedinte, chiar si platit, de unde il luam? din import? putem sa convocam din 3 in 3 zile adunari generale extraordinare, poate se indura careva sa preia functia?
Este o situatie dificila, cand in mai multe asociatii, din cauza atmosferei si lipsei de respect a unor locatari fata de cei care se angajeaza sa faca ceva pentru blocul lor, nu vrea nimeni sa se lege la cap.
Dar, totusi, ca si intr-o familie, cineva trebuie sa preia haturile si sa-i capaciteze pe cativa "locatari de bine" sa faca treburile sa mearga, altfel vor avea toti de suferit.
Daca dvs. care deja adresandu-va acestui forum, dovediti interes pentru asociatie, faceti un act de curaj si angajati-va in aceasta activitate, pana nu este prea tarziu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie comisie de cenzori mira55 mira55 Cei trei membri ai comisiei de cenzori si-au dat demisia din cauza faptului că nu puteau suporta presiunea presedintelui comitetului executiv. Ulterior, ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)