avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

Buna ziua!
Se poate intra in concediu prenatal direct din concediu de maternitate?
In situatia mea, eu(tatal) doresc sa preiau concediu de crestere copil(pentru primul copil), iar mama sa se inoarca la munca; in prima faza in concediu prenatal+lauzie apoi sa-si continue efectiv activitatea iar eu voi continua si concediul pentru copilul ce se va naste.
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:34, 18 Mai 2017
Buna ziua,
Nu se poate direct. Va trebui sa renunte la CCC si sa se intoarca la munca. De aici va beneficia de concediu de maternitate (sarcina+lauzie). Dupa expirarea concediului de maternitate poate solicita din nou CCC.
Pe perioada in care sotia beneficiaza de concediu de maternitate dvs puteti solicita CCC (concediu pt cresterea copilului), daca indepliniti conditiile prev de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu post-natal Florea3 Florea3 Buna.As dori sa va întreb in legătura cu concediul post natal.Eu sunt Inca in prenatal si luna asta ar trebui sa nasc.am lucrat mai putin de un an si nu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ggami ggami Buna seara! As dori sa stiu de cate sapt de sarcina se poate intra in prenatal. Daca am 30 de sapt si 2 zile si imi iau 3 zile de medical(pt copilul de trei ... (vezi toată discuția)
Unde se depune certificatul de concediu de maternitate atunci cand firma se inchide? teu teu Buna ziua! Sunt insarcinata in 20 saptamani si sunt in concediu de risc maternal (fiind o sarcina cu probleme).Firma la care lucrez inchide incepand cu data de ... (vezi toată discuția)