avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratie

Buna ziua,
Un administrator imobile doreste sa plateasca taxele salariale ale lui, in baza CIM pe perioada lunii aprilie...
unde merge?
in baza a carui document merge la ghiseu?
Ma puteti ajuta cu detalii?
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:51, 22 Mai 2017
Calculati salariul,depuneti D112 online, in baza acesteia faceti doua foi de varsamant, una catre bugetul de stat si una catre bugetul asig.soc. si depuneti numerar la anaf-ul de care apartineti.
Va multumesc frumos!
Mai am o nelamurire...
Cei de la banca vor sa actualizam datele la banca si ma trimit la judecatorie sa iau un certificat de grefa...eu fiind mai la inceput de drum ca administratora nu stiu sa avem vreun proces pe rol....am intrebat presedinta de bloc(care nu se afla momentan in tara) si mi-a spus sa schimbam banca...nu as vrea pana nu aflu la ce si de ce sa duc certificat???

Acel certificat am observat ca se obtine doar cu nr de dosar care se afla pe rol in proces...
Daca nu avem niciun proces pe rol, imi eleibereaza certificat de grefa?
sunt unele banci care confunda asociatiilr de proprietari cu ONG-uri.
Banca pare a fi Raiffeisen sau BCR: doar astea au politica asta gresita.

La banca trebuiesc actualizate din cand in cand persoanele care au drept de semnatura in banca (de obicei, doua persoane imputernicite,presedinte si administrator).
Asadar mergeti la banca dvs. si intrebati ce documente trebuie sa duceti.
Bancile cer CIF-ul si ultimul PV al AG prin care se desemneaza cele doua persoan care pot efectua operatiuni in cont. Probabil ca nu ati mai avut miscari in contul curent si , aceasta este caza.
Copiile documentelor pe care le duceti la banca sa fie vizate cu: Conform cu originalul, data, numele si prenumele celui care completeaza documentul si semnatura, eventual stampila asociatiei.

Alte discuții în legătură

Actualizarea numelui membrilor comitetului ales al asociatiilor de proprietari Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La înființarea asociației de proprietari (transformata din asociației de locatari printr-o încheiere civila a Judecătoriei municipale) și ulterior, la ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari dumitru suiu dumitru suiu Buna seara . Am o problema in care am nevoie de ajutor specializat : * s-a organizat o adunare generala ordinara intr-o asociate de proprietari in martie ... (vezi toată discuția)
Schimbare specimen semnatura presedinte asoc.proprietari dan61 dan61 De cand sunt administrator am schimbat doi presedinti,cu primul am fost la banca si pe baza procesului verbal al adunarii gen.s-a intocmit un pr.verbal de ... (vezi toată discuția)