avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport roman expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport roman expirat

Buna ziua.
Consulatul roman din Milano a refuzat cererea de eliberare a pasaportului obtinut in 2012, pentru ca nu am prezentat dovada cetateniei.Am luat certificatul de nastere in 2011 cind eram deja la 18, iar dosarul a fost depus la Chisinau de mama cind eram inca minora. Cum pot obtine aceasta dovada?
Va multjmesc
Cel mai recent răspuns: Oriela , utilizator 14:38, 19 Mai 2017
Mergeti la Chisinau si intrebati de dosar.
La consulat nu ti-au spus ce sa faci?
Trebuie sa faci urmatoarele : Cerere pentru Clarificarea statutului juridic în raportul cu statul roman prin site-ul www.econsulat.ro. Ataseaza o copie a pasaportului expirat.
Dupa ce faci cererea in persoana la consulat astepti raspuns 30 zile Lucratoare (6 saptamini), in urma caruia ti se elibereaza un Atestat de Cetatenie. (sau in cazul cel mai rau iti spune ca nu mai esti cetatean.)
La mine situatia a fost putin diferita, eram majora cind am dobindit cetatenia (sunt si eu nascuta in Rep.Moldova), si pasaportul era expirat din 2006.
Bafta
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2017
Oriela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificarea cetateniei romane dobindita in 2001 Oriela Oriela Buna ziua, Am o situatie neobisnuita si inafara de informatii utile pe care poate nu le cunosc inca, as vrea sa aduc la evidenta altora posibil in aceiasi ... (vezi toată discuția)
2 cnp-uri valabile Oriela Oriela Spuneti-mi va rog la ce instant sa ma adresezi caci am 2 CNP-uri: unul dat cu (re)dobindirea cetateniei romane in 2001, inscris in pasaport, si al 2-lea cind ... (vezi toată discuția)
Acte expirate in strainatate diandra72 diandra72 Buna ziua,eu locuiesc in Italia de 7 ani,avind domiciliul aici si resedinta,sunt casatorita cu un cetatean italian,si din 2010 am dobindit si cetatenia ... (vezi toată discuția)