Doua persoane care detin impreuna o cota de 5/8 dintr-un imobil il pot inchiria fara acordul coproprietarului care detine doar 3/8?
Daca este posibil, in ce conditii coproprietarul minoritar poate fi impiedicat sa deranjeze chiriasul si cum poate fi "obligat" sa primeasca cota corespunzatoare din chirie chiar daca nu este de acord cu inchirierea?
Atat timp cat exista mai multi coproprietari,incheierea de documente pentru locatiune sau tranzactionare bun imobil se pot realiza numai cu acordul tuturor coproprietarilor
Atat timp cat exista mai multi coproprietari,incheierea de documente pentru locatiune ... bun imobil se pot realiza numai cu acordul tuturor coproprietarilor
Pai atunci, stimata @ynocentta, cum ramane cu textul de lege in care se spune ca "Actele de administrare, precum încheierea sau denunţarea unor contracte de locaţiune, ..., cu privire la bunul comun pot fi făcute numai cu acordul coproprietarilor ce deţin majoritatea cotelor-părţi." ?
Este vorba despre un imobil mostenit de 3 persoane, sotia supravietuitoare si doi copii, unul dintre copii se opune inchirierii si primirii unei cote corespunzatoare din chirie.
Depinde de termenul din contract. Ambii aveti dreptate, in functie de termen.
Doua chestiuni se releva din textul citat mai sus, si anume:
1) Asa este depinde de termen, dar numai de termen sau si de altceva?
2) Cat priveste cine are "dreptate", eu nu am facut o afirmatie, inca, ci am pus doar o intrebare, asa incat nu se poate spune ca "ambii" avem dreptate, ci doar poate dna ynnocentta. .
Cota parte
sisilvia
buna seara,
detin 7/8dintr-o proprietate iar cota de 1/8 detine o alta persoana,deci eu detin mai mult de 50%din propretate,celalalt copropretar nu locueste ... (vezi toată discuția)