avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati la intretinere

Buna seara
In luna martie 2012 aveam restanta la intretinere x lei .Am achitat in luna octombrie o suma y ajungând la zi cu plata întreținerii,asociația afișând 0 lei datorie
In luna mai 2017 s-a schimbat doamna de la Asociatie si m-a scos datoare cu X suma care reprezinta penalitatile din 2012 -2017 pe care nu le-a calculat vechea asociatie ! Țin sa precizez ca nu am avut nici o lună întârziere iar în 2013 am scos o adeverință de la vechea asociatie prin care precizează 0 lei datorie
Va rog sa-mi spuneti daca e legal sa mi se impuna aceste penalizări precum ca vechea asociatie a omis sa -mi calculeze penalizatile timp de 5 ani
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:37, 20 Mai 2017
Daca penalitatile se refera la datoriile pentru care ati fost actionata in judecata si spuneti ca le-ati achitat, nu mai poate fi vorba de o recalculare, dupa ce deja instanta a hotarat. In afara de acest aspect, termenul de prescriptie, cand este vorba de debite, este cat se poate de clar:3 ani.
Solicitati in scris explicatii si daca nu este alta situatie, contestati documentat.
Daca lucrurile stau asa cum ni le-ati explicat in ultima postare, atunci nu trebuie sa vi se mai calculeze nicio penalizare atata timp cat din oct. 2012 nu ati mai fost restanta, iar pentru suma restanta din trecut ati platit deja 700 lei penalizari, deci au fost calculate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine hotaraste prcentul de penalizari la asociatiile de proprietari : comitetul executiv sau adunarea generala? ludwuk20 ludwuk20 Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii ... (vezi toată discuția)
Penalitati loredana34 loredana34 buna ziua, m-am trezit peste noapte cu penalitati foarte mari la intretinere motivul acestora fiind ca asociatia a fost data in judecata si asa s-au calculat ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere deutza 93 deutza 93 as dori un insistent ajutor pentru urmatoarea problema:in perioada 2003-2006 am acumulat la intretinere o datorie de 6700 lei si o penalitate de 1500 lei in ... (vezi toată discuția)