avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Impozitarea si alte retineri din salariu ale unui ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Impozitarea si alte retineri din salariu ale unui pensionar, angajat cu CIM

Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: O cunostinta de-a mea, pensionar MAI, 50 ani, s-a angajat recent la o institutie publica cu contract individual de munca. Acuma lui o sa i se retina din salariu tot ceeace i se retine unui angajat nepensionar : impozit, CAS, CASS, somaj etc. ? si care ar fi baza legala. Multumesc mult daca cineva imi poate da vre-o informatie in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 10:08, 19 Mai 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariatii care au calitatea si de pensionari platesc aceleasi contributii sociale ca si ceilalti salariati nepensionari, mai putin contribuţia individuală la bugetul asigurărilor pentru şomaj.

De asemenea, angajatorul nu va achita contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj pentru o astfel de persoana.

Legea 76/2002
art.18
(1) În sistemul asigurărilor pentru şomaj sunt asigurate, în condiţiile prezentei legi, persoanele fizice, denumite în continuare asiguraţi.
(2) Asiguraţii pot fi:
a) cetăţenii români care sunt încadraţi în muncă sau realizează venituri în România, în condiţiile legii, cu excepţia persoanelor care au calitatea de pensionari;
.....
Multumesc mult freeelis, weekend placut va doresc ☺

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii la somaj (0.5%) pentru pensionari paralela2015 paralela2015 Buna ziua, Stiind ca atat angajatorul cat si angajatul datoreaza la bugetul asigurarilor pentru somaj o contributie de 0.5%, va rog sa-mi spuneti daca pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare contributie la bugetul de asigurari ptr somaj maria petrache maria petrache Cum si de unde poate fi recuperata suma retinuta la bugetul asig ptr somaj, in conditiile in care in perioada 2003-2010 aveam calitatea de pensionar, dar am ... (vezi toată discuția)
Pensionari angajati cu cim Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua,va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste trei situatii de pensionari:1.Pensionar limita de varsta cu cim ,norma intreaga,2.Pensionar limita de ... (vezi toată discuția)