avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare

Buna seara!Parintii mamei mele au decedat,tatal acum 3 ani iar mama acum o saptamana!La parinti sunt 4 frati,dar numai dupa mama pentru ca fiica cea mare este facuta cu un alt barbat!As dori sa stiu cum se v-a face succesiunea si ce drept are fiecare!va multumesc
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
ioanaclopotaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 10:40, 12 Octombrie 2009
Recurs nu puteti face.

Inteleg ca doriti un proces dar sansele in astfel de procese sunt foarte reduse pt cel ce solicita anularea actului de vanzare.
Nu doar ca sansele sunt foarte mici, dar nici nu se poate discuta despre un asemenea proces decat dupa decesul vanzatorilor. Pana atunci fratele nu prea are calitate procesuala decat daca poate invoca nulitatea absoluta a actului. Abia dupa decesul despre care vorbeam este posibila o actiune in reductiune daca fratele va putea dovedi gratuitatea actului.
Pentru nulitate absoluta ii trebuie motive care sa il impiedice pe cumparator sa se apere cu succes pe buna-credinta, ceea ce nu cred ca va reusi.

Eu cred ca vroia sa ceara pentru cauze de nulitate absoluta declararea nulitatii actului de vanzare.Adica sa anuleze actul translativ de proprietate.

Partaj judiciar succesoral nu are cum sa faca.
Recura la ce? La contract? In nici un caz. Daca bunica a murit intre timp, tot ce poate face unchiul dvs.este sa deschida partajul, dar aceasta casa nu intra la partaj, pentru ca este vanduta, iar pe timpul vietii, orice om face ce vrea cu averea sa.Numai daca unchiul ar putea face dovada ca, de fapt, actul de v-c este o donatie deghizata si bunica nu a primit pretul casei (banii) de la parintii dvs., atunci ar putea introduce bunul la partaj, altfel nu. Dar intr-un partaj este si activ si pasiv succesoral, depinde cine a suportat niste cheltuieli, depinde cate bunuri sunt de partajat, chiar si asa exista sansa sa ramai cu casa si, cel mult, sa platesti o sulta celuilalt.In conditiile in care casa a fost vanduta de proprietar in timpul vietii (vanzare pura si simpla, ara alte clauze) si nu se poate face dovada neplatii pretului, nimeni nu mai poate anula acest contract.
Buna ziua,
Am achizitionat recent un imobil nou cu pretul de 48000 euro. Ma intereseaza cat ma costa contractul de vanzare -cumparare ( la notar), sau daca exista undeva pretul minim si maxim. Am sunat la un notar si mi-a spus ca exista o grila pe net la camera notarilor dar nu am gasit. Poate ma ajutati dvs.
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Acte din 1933 - teren gigelas gigelas Buna ziua, Am intrat in posesia unui act de vanzare-cumparare,prin care bunicul meu a cumparat 2/3 din terenul detinut de tatal acestuia inainte de deces. ... (vezi toată discuția)
Caz urgent:costuri enorme pentru contract vanz-cumparare?? tibi12 tibi12 Bunicul este proprietarul terenului si al casei in care locuiesc cu parintii si cu unchiul. Cum se va imparti proprietatea dupa decesul bunicului (bunica ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare pincguinul pincguinul Buna ziua, Acum 10 ani parintii sotului meu au mers la notar si au incheiat un contract de vanzare cumparare pentru sotul meu si fratele acestuia. Contractul ... (vezi toată discuția)