avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare

Buna seara!Parintii mamei mele au decedat,tatal acum 3 ani iar mama acum o saptamana!La parinti sunt 4 frati,dar numai dupa mama pentru ca fiica cea mare este facuta cu un alt barbat!As dori sa stiu cum se v-a face succesiunea si ce drept are fiecare!va multumesc
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
ioanaclopotaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 10:40, 12 Octombrie 2009
Apartamentul este evaluat in functie de zona, de anul construirii blocului, de gradul de confort, de etaj si numar de camere, etc.. De obicei, se utilizeaza pretul din grila si nu se declara pretul real al bunului, pentru a plati mai putin.
Cautati pe net: ANCPI-Ghid privind preturile orientative ale proprietatilor imobiliare. Si eu am primit aceasta informatie pe forum.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
Florentina Mihaela, utilizator
:) Florentina , multumesc, dar nu este raspunsul potrivit pentru mine. Cred ca nu ai inteles la ce m-am referit ! Poate sa ma ajute cineva cu un raspuns? Multumesc.
Daca ai dorit sa afli ce cheltuieli sunt de facut in momentul perfectarii actului de vanzare-cumparare, atunci le enumar:
-onorariu notar (3% din valoarea bunului imobiliar) + TVA onorariu notar
-taxa intabulare (0,15% din valoarea bunului respectiv)
-timbru judiciar - 5 ron
Timbrul judiciar nu se mai foloseste la notariat din 2007 daca nu ma insel. Pe langa cheltuielile enumerate mai sus, care sunt ale cumparatorului, la notariat se mai plateste si impozitul pe transferul proprietatilor imobiliare, care este suportat de vanzator si care este de 2 sau 3% in functie de data dobandirii imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte din 1933 - teren gigelas gigelas Buna ziua, Am intrat in posesia unui act de vanzare-cumparare,prin care bunicul meu a cumparat 2/3 din terenul detinut de tatal acestuia inainte de deces. ... (vezi toată discuția)
Caz urgent:costuri enorme pentru contract vanz-cumparare?? tibi12 tibi12 Bunicul este proprietarul terenului si al casei in care locuiesc cu parintii si cu unchiul. Cum se va imparti proprietatea dupa decesul bunicului (bunica ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare pincguinul pincguinul Buna ziua, Acum 10 ani parintii sotului meu au mers la notar si au incheiat un contract de vanzare cumparare pentru sotul meu si fratele acestuia. Contractul ... (vezi toată discuția)