avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara + incredintare copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara + incredintare copil minor

Buna ziua,

As dori sa stiu ce procent din salariu poate obtine fiul meu drept pensie alimentara de la tatal lui, avand in vedere ca acesta s-a recasatorit si are inca un copil minor.
De asemenea, as dori sa stiu daca procesul de incredintare al minorului trebuie sa fie separat de cel pentru pensie alimentara. mentionez ca eu si tatal fiului meu nu am fost casatoriti, de aceea el nu mi-a fost incredintat dpdv legal.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:48, 22 Septembrie 2009
Când întreþinerea este datoratã de pãrinte ..., ea se stabileºte pânã la o pãtrime din câºtigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii
puteti sa cereti ambele in cadrul aceluiasi dosar.....
este suficient sa depuneti o singura cerere , in care solicitati atat incredintarea minorului cat si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere.
cererea se depune la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza minorul .
se va dispune citarea autoritatii tutelare, in vederea efectuarii anchetei sociale.
se timbreaza .
va trebuie si doi martori , de asemenea ca inscrisuri va trebui sa depuneti copie de pe certificatul de nastere al copilului . copie de pe CI dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - pensie alimentara venituri multiple Vlad_H Vlad_H Buna seara. Am cautat pe forum dar recunosc ca nu am reusit sa gasesc. As dori sa aflu daca in cazul unui divort la tribunal, in situatia in care exista 2 ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac ca tatal copilului meu sa renunte la drepturile parintesti. lumida lumida Am un baietel de 6 ani si tatal este trecut doar in certificat.Nu a avut grija de el nici macar o clipa, copilul este cu mine de 6 ani si tatal nici macar o ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)