avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Subventie APIA si divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Subventie APIA si divort

Buna ziua,

Ma aflu in proces de divort.
Am inchiriat un teren agricol pentru care urmeaza sa primesc subventie APIA.
Aceasta subventie face obiectul partajului?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:59, 20 Mai 2017
Cine deține în proprietate terenul agricol?
Terenul este inchiriat in baza unui contract de arenda.
Subvențiile agricole nu pot fi calificate drept fructe ale unui teren agricol, pentru că nu sunt un produs al acestui bun, semnificaţie pe care o pot avea numai recoltele, adică ceea ce s-a obţinut de pe teren, inclusiv cu ajutorul subvenţiilor.

Subvenţiile agricole trebuie să profite părților din partaj, acest lucru realizându-se prin preluarea de către fiecare a contravalorii corespunzătoare din recoltă, la a cărei obţinere au concurat şi subvenţiile.

Speță relevantă: [ link extern ]

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Mai 2017
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol (care este in arenda) catre un tert , nu arendasului ! ravita ravita Urmam toate precederile legale privitoare la vanzarea terenului agricol de 4 ha din Mehedinti , pentru care am efectuat in mod special si intabularea si ... (vezi toată discuția)
Cine plateste impozit pe un teren dat in arenda ? Tpopa Tpopa Cu privire la urmarirea unei societati agricole care lucreaza in arenda suprafete de teren ale proprietarilor din localitate, pentru care respectiva societate ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pt subventia apia aferenta unui teren agricol aleksutzu aleksutzu As dori un sfat legat de urmatoarea problema: Bunicul sotiei mele, cand a decedat, a lasat celor 4 copii ai sai, printre altele, si suprafata de 3 ha teren ... (vezi toată discuția)