avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Copii pana in 3 ani se trec sau nu la intretinere dupa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Copii pana in 3 ani se trec sau nu la intretinere dupa noia lege ?

Buna seara . Am un copil de 2 ani si apelez la dv fiinca vreau sa stiu cum e cu noua lege . Noi suntem toti 3 trecuti la inttetinere la scurt timp dupa ce sa nascut fetita , iar in urma cu cateva zile am vorbit cu domnul administrator despre aceasta chestiune si mi sa spun ca dupa noua lege copii pana in 3 ani sunt scutiti doar de unele plati ( cum ar fi salariul femei de servici dupa scara de ex ) si cum ca ei ar figurra in comtinuare ca persoana la intretinere . Estr adevarat ? Astept un raspuns .va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena2515 , utilizator 22:42, 21 Mai 2017
raspunsul primit arata ca administratorul nu e la curent cu legea: salariul ingrijitorului se repartizeaza dupa cota indiviza, nu dupa numarul de persoane.

In lista de plata se trec doar persoanele adulte.
Dar retineti ca hotararea finala a luat-o adunarea generala: legea spune ca scutirea este optionala.
LEGE nr 67/2017
pentru completarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. — Articolul 47 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 490 din 23 iulie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, se completează după cum urmează:
— După alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
„(2) Asociaţiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.”

Atentie sporita la interpretarea modificari legislative,care nu este o dispozitie imperativa
Legiuitorul a prevazut posibilitatea de execeptare de la plata cheltuielilor de intretinere pentru copii de pana la 3 ani-conditionat de hotararea asociatiei de proprietari exprimat prin hotarare a adunarii generale
amvirdan a scris:

In lista de plata se trec doar persoanele adulte.

Pana la o hotarare a AG privind scutirea propusa prin legea sociala nou aparuta se trec toate persoanele indiferent de varsta!
Prin persoana adulta se inteleg cei peste 18 ani, persoanele majore.
Legea este discriminatorie pentru alte categorii de cetateni cu copii si ar trebui atacata la Curtea Constitutionala de catre Avocatul Poporului cu toate ca este suficient de ambigua astfel incat sa nu se aplice. Dar cum AP are alte probleme de rezolvat scutirea de la intretinere este chiar ultima problema pe ordinea anuala.
Daca o familie are rezultate exceptionale si detine in portofoliu tripleti si inca un copil de 1 an inseamna 4 scutiri pe care trebuie sa le suporte ceilalti pensionari din bloc!
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de la plata întreținerii copil sub 3 ani ValyTina ValyTina As dori foarte mult sa mă lămuriți sîn pe mine cu o problema referitoare la scoaterea de la intretinere a copilului meu sub 3 ani. Am fost la administrator ... (vezi toată discuția)
Care este articolul din noua lege a asociațiilor de proprietari care spune că minorii de până la 3 ani nu mai pot fi scutiți de la plata cheltuielilor pe numărul de persoane? cattalinr cattalinr buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este articolul din noua lege 196/2018 in care se specifica ca, copii de pana la 3 ani nu mai pot fi scutiti de la plata ... (vezi toată discuția)
Scutire copii de la 3 ani la intretinere RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Conf legii 67/2017 copii de la 3 ani sunt scutiti de la intretinere . Am inteles ca Adunarea Generala a Asociatiei poate lua hotararea. Daca se face un tabel ... (vezi toată discuția)