avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire de la plata întreținerii copil sub 3 ani
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire de la plata întreținerii copil sub 3 ani

As dori foarte mult sa mă lămuriți sîn pe mine cu o problema referitoare la scoaterea de la intretinere a copilului meu sub 3 ani. Am fost la administrator pe îmi trecuse copilul la intretinere de la sine sa îi cer sa îl scoata în baza prevederii legii 67/2017 și îmi spune ca nu poate pt ca legea nu îl obliga zice pot fi scoși. Apoi a spus ca trebuie o Hotărâre a Adunării Generale. Am făcut eu o informare și o convocare cu privire la lege pe care am afisat-o la avizier sa vadă și ceilalți. Apoi batjocoritor mi-a spus faceți atâta tămbălău pt 6 lei. Atâta poate fi cheltuiala /persoana de 6 lei la bloc?Luminati-mă dvs. Se dădea o lege pt scutirea copiilor de la cheltuielile asociației pt 6 lei? Va mulțumesc respectuos.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:38, 20 Mai 2019
Administratorul are dreptate.
Legea, daca ati citit-o, scrie ca "Asociatiile pot hotari scutirea" si nu ca sunt obligate.
Legat de suma, cuantumul cheltuielilor pe persoana difera de la o asociatie la alta, deci puteti cere sa va arate cu acte cat sunt exact cheltuielile pe persoana la d-voastra in asociatie, desi, aceste cheltuieli ar trebui sa reiasa din listele de plata afisate la avizier.

Acea lege s-a dat, cel mai probabil, pentru cazuri sociale, pentru familii care chiar au greutati si nu isi pot permite sa plateasca.
Daca este si cazul d-voastra, faceti o cerere catre asociatie, expuneti motivele care sa demonstreze ca aveti o situatie materiala precara si ca se impune scutirea copilului d-voastra de la plata cheltuielilor si cred ca asociatia va accept fara nicio problema.
Altfel, daca nu sunt probleme financiare, de ce ar trebui sa fie scutit copilul?

Daca o persoana nu este luata in calcul atunci o parte din acele cheltuieli se distribuie la celelalte persoane declarate.

Eu personal mi-am declarat copilul la asociatie imediat cum l-am dus acasa de la maternitate, asa este moral si corect.

Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2018
I0nutz83, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prevederea din legea 67/2017 a fost o optiune si nu o obligatie pentru asociatiile de proprietari.
Legea a fost data fara cap si fara coada, exista numeroase discutii pe forum in aceasta privinta si nu mai are rost sa le reluam avand in vedere ca incepand de maine 28.09.18 va intra in vigoare Legea 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, lege care abroga L230/2007.
Iar in L196/2018 nu exista scutiri pentru nicio categorie de varsta.
Legea 67/2017 intra in categoria "parlamentarii voteaza legi traznite".
Verificati cat reprezinta cheltuielile pe persoana, energie electrica lift (daca este cazul) si colectare deseuri menajere, alte cheltuielie pe persoana nu mai sunt.
Cheltuielile cu energia pentru lift nu poate fi mai mult de 0.7-0.8 leu/pers, iar pentru gunoi depinde de localitate, 5-6 lei, daca nu aveti lift suma este aprox. cea indicata de administratorul.
Nu cred ca ati facut copilul cu gandul sa fie scos de la cheltuielile de intretinere.
Ce parere aveti de persoanele cu varsta peste 65 ani, pensionarii, ar trebui sa fie scutite?
Facilitatea scutirii de la plata partu comune aferent minor pana la 3 ani poate fi aplicata numai in cazul existentei de hotarare a adunarii generale a membrilor proprietari
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta, aceasta prevedere se abroga odata cu Legea 230/2007, in L196/2018 nu mai exista prevedere privind posibilitatea adoptarii prin hotarare a AG a scutirii pentru copii sub 3 ani.
Intrebarea NU era de ce am facut eu copil?
Daca exista o lege ea trebuie respectata si mai ales sa isi poata gasi si aplicabilitate. Aceasta lege nu prevede o anumita categorie sociala defavorizata ci prevede doar copii sub 3 ani. Pentru pensionari m-ar interesa o astfel de lege, desi momentan nu exista. vom ajunge cu totii pensionari mai devreme sau mai tarziu., dar trebuie respectate si drepturile copiilor prevazute in diverse legi. Despre asta vorbim.
NU CRED CA AVETI COPII!
Problema este ca UNII nu vor sa respecte legea ei sunt mai presus de lege!!!

Alte discuții în legătură

Care este articolul din noua lege a asociațiilor de proprietari care spune că minorii de până la 3 ani nu mai pot fi scutiți de la plata cheltuielilor pe numărul de persoane? cattalinr cattalinr buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este articolul din noua lege 196/2018 in care se specifica ca, copii de pana la 3 ani nu mai pot fi scutiti de la plata ... (vezi toată discuția)
Buna . am tot căutat lege și nu găsesc . as dori sa știu ... Andrap98 Andrap98 Buna . Am tot căutat lege și nu găsesc . As dori sa știu de la ce vârsta se trec copiii la cheltuiala la bloc ? Nasc curând și doresc sa știu dacă se ... (vezi toată discuția)
Am o nelămurire in legatura cu taxele la asociațiile de locatari pt copii sub 3 ani Benica Flavia Diana Benica Flavia Diana Bună ziua \' având în prevedere noua lege conform căreia copii sub 3 ani pot fi puși/scutiți de la taxe datorită votului de consiliu .,la noi sa ... (vezi toată discuția)