avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am o nelămurire in legatura cu taxele la asociațiile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am o nelămurire in legatura cu taxele la asociațiile de locatari pt copii sub 3 ani

Bună ziua ' având în prevedere noua lege conform căreia copii sub 3 ani pot fi puși/scutiți de la taxe datorită votului de consiliu .,la noi sa procedat in felul urmator :Asociatia a pus sa plătim taxe pentru copii fără vot unanim in consiliu(noi tot blocul nefiind de acord sa plateasca pt copii) ' cerând să ni se exercite dreptul de a vota la o ședință,ni sa refuzat categoric .... Intrebarea mea ::: 1!! este legal ca ei sa se puna singuri membri fără a se vota jumătate plus 1? 2::: se pot lua decizii în consiliu fără a se vota de locatari ? 3.Daca nu se doreste de toți locatarii sa se puna copii sub 3 ani la taxe , asociatia poate vota împotriva fără vot??? 4 se pot lua masuri legale împotriva acestor încălcări si unde?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:45, 29 August 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul privind posibilitatea scoaterii de la plata intretinerii a copiilor sub 3 ani nu mai este in vigoare, fiind eliminat din legea 196/2018.
Chiar si asa, respectivul articol dadea posibilitatea (nu si obligativitatea) scutirii copiilor de la intretinere.
In vechea lege 230/2007 era prevazuta aceasta posibilitate de a fi scutiti de la plata ptr. intretinere a copiilor sub 3 ani printr-o hotarare a Adunarii generale.
In noua lege 196/2018 nu mai exista o astfel de posibilitate. Deci nu se poate supune votului in Adunarea generala impunerea la plata a copiilor sub 3 ani deoarece legea nu ofera alternativa.
Dar, dupa parerea mea, Adunarea generala (nu Comitetul executiv) poate sa aprobe o astfel de scutire avand in vedere ca L.196/2018 nu interzice o astfel de propunere si nici nu prevede sanctiuni in cazul in care s-ar aproba. Nu s-ar incalca nicio lege deoarece nu cred ca exista o interdictie in sensul acesta.
Inca o data, nu Comitetul executiv decide o scutire de la plata ci Adunarea generala. Comitetul executive doar se conformeaza. Iar in Adunarea generala membrii cu drept de vot ar trebui sa se gandeasca cam cati copii sub 3 ani sunt in asociatie si ce mari cheltuieli face asociatia cu acestia. Ia ganditi-va un pic. Nu credeti ca ar trebui sa ne bucuram de acei copii si nu sa-i vanam ptr. ai impune la plata?
Au mai fost discutii pe tema aceasta si defiecare data am ramas cu un gust amar.
Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
gigiz, utilizator
'' Nu credeti ca ar trebui sa ne bucuram de acei copii si nu sa-i vanam ptr. ai impune la plata? ''....va contrazic. Cei care nu au copii sub 3 ani ce vina au??

vali m a scris:

....va contrazic. Cei care nu au copii sub 3 ani ce vina au??

Nu au nicio vina, dar nu asta era discutia. Dvs. atat ati inteles?
Chiar nu stiu ce sa mai zic. as avea multe ...dar mai bine ma abtin.
Ca idee va spun ca am facut un calcul cand era in vigoare L.230/2007. Am vrut sa stiu cat as plati eu in plus daca scutim de la plata un copil. Stiti cat a rezultat din calcul?
Tineti-va bine. Exact 0,3 lei / luna.
O avere.....
Spuneti-mi de cate ori ati bagat in buzunar restul de 30 de bani cand va faceti cumparaturile prin piata?
Aaaaa ...stiu. Nu trebuie sa incurajam mita si ciubucul.
Aveti dreptate.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va raportati la o dispozitie abrogata respectiv disp L nr 67/2010
Actuala norma in vigoare L nr 196/2018 prevede fara exceptie sau derogari-obligativitatea introducerii la calcul a cotelor lunare de intretinere pentru orice persoana care locuieste provizoriu minimu 15zile/luna su definitiv in condominiu

Alte discuții în legătură

Care este articolul din noua lege a asociațiilor de proprietari care spune că minorii de până la 3 ani nu mai pot fi scutiți de la plata cheltuielilor pe numărul de persoane? cattalinr cattalinr buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este articolul din noua lege 196/2018 in care se specifica ca, copii de pana la 3 ani nu mai pot fi scutiti de la plata ... (vezi toată discuția)
Scutire de la plata întreținerii copil sub 3 ani ValyTina ValyTina As dori foarte mult sa mă lămuriți sîn pe mine cu o problema referitoare la scoaterea de la intretinere a copilului meu sub 3 ani. Am fost la administrator ... (vezi toată discuția)
Copil sub 3 ani intretinere Miha N Miha N Buna ziua. Am înțeles că s-a votat legea conform căreia copii sub trei ani intrară la plata întreținerii ,atât cheltuieli apa ,curent etc cât și a ... (vezi toată discuția)