avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am o nelămurire in legatura cu taxele la asociațiile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am o nelămurire in legatura cu taxele la asociațiile de locatari pt copii sub 3 ani

Bună ziua ' având în prevedere noua lege conform căreia copii sub 3 ani pot fi puși/scutiți de la taxe datorită votului de consiliu .,la noi sa procedat in felul urmator :Asociatia a pus sa plătim taxe pentru copii fără vot unanim in consiliu(noi tot blocul nefiind de acord sa plateasca pt copii) ' cerând să ni se exercite dreptul de a vota la o ședință,ni sa refuzat categoric .... Intrebarea mea ::: 1!! este legal ca ei sa se puna singuri membri fără a se vota jumătate plus 1? 2::: se pot lua decizii în consiliu fără a se vota de locatari ? 3.Daca nu se doreste de toți locatarii sa se puna copii sub 3 ani la taxe , asociatia poate vota împotriva fără vot??? 4 se pot lua masuri legale împotriva acestor încălcări si unde?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:45, 29 August 2019

ynocentta a scris:

Va raportati la o dispozitie abrogata respectiv disp L nr 67/2010
Actuala norma in vigoare L nr 196/2018 prevede fara exceptie sau derogari-obligativitatea introducerii la calcul a cotelor lunare de intretinere pentru orice persoana care locuieste provizoriu minimu 15zile/luna su definitiv in condominiu

Cum spuneam, as avea multe de zis dar ma abtin.
Pai a spus cineva ca legea prevede altceva?
Dvs. ati inteles ceva din ce am vrut sa tansmit eu?
Sunt absolut convins ca nu.
Alta era discutia dar.... sa lasam marmota sa-si inveleasca ciocolata in staniol.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
'' Ca idee va spun ca am facut un calcul cand era in vigoare L.230/2007. Am vrut sa stiu cat as plati eu in plus daca scutim de la plata un copil. Stiti cat a rezultat din calcul?
Tineti-va bine. Exact 0,3 lei / luna. ''

Pai daca nu este o avere, atunci sa-si plateasca fiecare,nu?
Dar, o persoana scutita de plata cotelor de intretinere, nu mai plateste gunoiul, gazul, lumina pe scara,nu? Poate dvs ati calculat la cativa copii scutiti si ati impartit la restul locatarilor.
Ideea este ca nu ar fi corect fata de ceilalti, fata de batranii cu o pensie de vai mama ei, de cei care nu au copii, de cei cu handicap....nu?
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sper ca v-ati lamurit!
Un copil de 1-3 ani este persoana si conf. prev. legale, este trecut in evidenta asociatiei de proprietari ca atare, astfel incat i se vor repartiza costuri (nu taxe), asa cum prevede L 196/2018.
Ca vechea legislatie prevedea scutirea copiilor de la repartizarea acestor cheltuieli,da, a fost adevarat, s-a "trezit" un nene care a propus si ceilalti au aprobat,
Asa cum a afirmat si @alex_element :Chiar si asa, respectivul articol dadea posibilitatea (nu si obligativitatea) scutirii copiilor de la intretinere.
Pentru @gigiz, costurile /una persoana/luna:
- salubritate = 10 lei;
- energie electrica = 3-4 lei:
- diferente apa-canal = 1-3 lei;
- gaze naturale = 5-6 lei;
- alte chelt./persoana;

Asadar, nu este un capat de tara, dar asa cum s-a mai spus, fiecare sa-si creasca copii pe propria raspundere; sunt destule "beneficii" acordate de catre stat pentru familiile cu copii - si vorba lui @gigiz, nu ma provocati sa dezvolt subiectul...
Adevarul poate fi interpretat: sunt familii care isi inchiriaza locuinta la 1-2 persoane si de fapt acolo locuiesc 3-4 persoane.
Cine trebuie sa-i "vaneze"? Pai vecinii mai vigilenti, urmeaza adminul care se certa cu toata lumea (daca ii treci, te certi cu proprietarul, daca nu, te certi cu vecinii - asa ca este o intreaga babilonie din acest punct de vedere...)

@Benica Flavia Diana,
Sa va traiasca bebelusul si dvs. parintii sa fiti sanatosi sa-l cresteti mare si frumos!
Nu ati vrea sa aflati cum ne-am crescut noi copiii in perioada 1974 - 1989. Va spun cinstit, nu vreti sa stiti, ca ii duceam la cresa de la varsta de 3 luni. Nu va spun ca toata lumea facea la fel, cresele erau supraaglomerate, copii se imbolnavea la foc automat, era un chin - asa ca "taxele" la asociatie ar fi fost cel mai mic rau in toata aceasta poveste!
Acum lucrurile s-au schimbat mult in bine - trebuie sa recunoasteti!
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este articolul din noua lege a asociațiilor de proprietari care spune că minorii de până la 3 ani nu mai pot fi scutiți de la plata cheltuielilor pe numărul de persoane? cattalinr cattalinr buna ziua, va rog sa-mi spuneti care este articolul din noua lege 196/2018 in care se specifica ca, copii de pana la 3 ani nu mai pot fi scutiti de la plata ... (vezi toată discuția)
Scutire de la plata întreținerii copil sub 3 ani ValyTina ValyTina As dori foarte mult sa mă lămuriți sîn pe mine cu o problema referitoare la scoaterea de la intretinere a copilului meu sub 3 ani. Am fost la administrator ... (vezi toată discuția)
Copil sub 3 ani intretinere Miha N Miha N Buna ziua. Am înțeles că s-a votat legea conform căreia copii sub trei ani intrară la plata întreținerii ,atât cheltuieli apa ,curent etc cât și a ... (vezi toată discuția)