avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cercetare penala neconforma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cercetare penala neconforma

buna ziua.
am a o problema ft delicata.prelevarea amprentelor relevante pentru instrumentarea cauzei de pe stalpul de curent si de cablul de curent electric se poate efecrua?
ne-au taiat cablul de curent electric de pe un santier. noi avem un suspect dar se pare ca organul de politie este pe partea lor. cum putem sa-l constrangem de organul de cercetare penala pentru prelevarea probelor fizice in acest caz amprente.si ce altceva trebuie depunem la politie in afara declaratiei date de muncitor? o plangere, dar impotriva cui depunem? si prejudiciul cauzat cum ramane cu ea, apropare 20.000 ron?
va rog din suflet sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: ContSters82972 , utilizator 16:50, 24 Septembrie 2009
Firma trebuie sa estimeze prejudiciul ,pe care printr-o adresa de constituire de parte civila,trebuieste sa il transmita politiei.Formulati plangere penala pentru distrugere,solicitand gasirea vinovatului si aratati si pe cine suspicionati.Trimiteti atasat la plangere si adresa respectiva,chiar daca veti arata in plangere si valoarea prejudiciului.
.
noi avem un suspect dar se pare ca organul de politie este pe partea lor. cum putem sa-l constrangem de organul de cercetare penala pentru prelevarea probelor fizice


Daca veti constata , ca agentii de politie isi indeplinesc intr-un mod deficitar atributiile de serviciu, nu va ramane decat sa sesizati procurorul care supravegheaza urmarirea penala , in acest sens.

am gresit cabulul nu a fost furat, a fost numai taiat.


E savarsita infractiunea de distrugere, in varianta calificata a acesteia.
Mai degraba este tentativa la furt.

"Furtul privind urmatoarele categorii de bunuri:
....
c) componente ale retelelor electrice;
......
h) cabluri, linii, echipamente si instalatii de telecomunicatii, radiocomunicatii, precum si componente de comunicatii se pedepseste cu închisoare de la 4 la 18 ani. ...."
De acord cu Gabriela in privinta calificarii juridice.
In privinta modului de sesizare a organelor de cercetare penala, cred ca cel mai bine este sa depuneti o plangere la parchet in care sa descrieti fapta, sa solicitati identificarea faptuitorului , sa solicitati tragerea la raspundere a celor vinovati.
Nu este obligatorie calificarea faptei in plangere.
Nu uitati sa va constituiti parte civila, eventual puteti cere o expertiza de specialitate pentru un calcul stiintific.
Plangerea e bine sa fie facuta in numele societatii, de un reprezentant legal al acesteia.
In rest, succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vandalizarea autoturismului hsimona hsimona va rog sa ma ajutati cu legi din ro care ma apara impotriva vandalizarii masinii de catre vecinii rau intentionati.au aruncat intentionat cu cani si borcane in ... (vezi toată discuția)
Acuzatia de distrugere norbert84 norbert84 Se poate actiona in judecata o persoana sub acuzatia de distrugere, in cazul in care a avariat 6 autoturisme aflate in parcare? Pe langa asta, autorul ... (vezi toată discuția)
Dosar penal in calitate de inculpat costy172 costy172 Ma aflam in timpul serviciului pe tramvai, la patrunderea in intersectie un autoturism m-a depasit pe partea dreapta si a intrat in fata tramvaiului oprind sa ... (vezi toată discuția)