avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Solicitare PV de politie, accident de traseu
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Solicitare PV de politie, accident de traseu

Buna ziua,

Saptamana trecuta am avut un angajat care urma sa intre la programul de lucru iar la intrarea in incinta locului de munca (in exteriorul acestuia) a fost muscat de un caine plimbat de stapanul sau fara botnita. Victima a sunat la politie si s-a deschis proces penal impotriva proprietarului cainelui. Am notificat ITM-ul asupra evenimentului, am trimis adresa la spital unde fusese internata victima si ulterior am solicitat politiei sa imi trimita si mie la unitate copii de pe procesul verbale si alte acte relevante, deoarece am considerat ca ar trebui sa procedez ca in cazul unui accident de circulatie. Acestia mi-au spus verbal ca nu imi pot elibera nici un document. Cum considerati ca ar trebui sa procedez pe mai departe?
Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 15:28, 20 Mai 2017
Au dreptate sa nu va dea o copie a procesului-verbal de cercetare la fata locului pentru ca in NM de aplicare a Leg 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 este prevazuta obligativitatea de a transmite la cerere a procesului-verbal de cercetare la fata locului si a altor documente necesare cercetarii doar in cazul accidentelor de circulatie pe drumurile publice. In cazul dumneavoastra este vorba de un accident de traseu si nu de un accident de circulatie deci veti finaliza cercetarea fara procesului-verbal de cercetare la fata locului care nu este prevazut sa fie piesa la dosarul de cercetare in cazul accidentelor de traseu.

ART. 2
In intelesul prezentelor norme metodologice, termenii si expresiile folosite au urmatoarea semnificatie:

9. accident de munca de circulatie - accident survenit in timpul circulatiei pe drumurile publice sau generat de traficul rutier, daca persoana vatamata se afla in indeplinirea indatoririlor de serviciu;

10. accident de munca de traseu:
a) accident survenit in timpul si pe traseul normal al deplasarii de la locul de munca la domiciliu si invers si care a antrenat vatamarea sau decesul;

ART. 117
(1) In cazul accidentelor de circulatie pe drumurile publice in care sunt implicate persoane aflate in indeplinirea indatoririlor de serviciu, serviciile politiei rutiere vor transmite comisiei numite de angajator, (…………) la cererea acestora, in termen de 5 zile lucratoare de la solicitare, un exemplar al procesului-verbal de cercetare la fata locului si orice alte documente existente necesare cercetarii, cum ar fi: copii de pe declaratii, foaia de parcurs, ordin de deplasare, schite.

ART. 122
(1) Cercetarea evenimentelor se va finaliza cu intocmirea unui dosar, care va cuprinde:

q) copie a procesului-verbal de cercetare la fata locului, incheiat de serviciile politiei rutiere, in cazul accidentelor de circulatie pe drumurile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in timpul programului de munca vasiledela4 vasiledela4 am avut un accident de masina in timpul programului de lucru firma trebuia sa anuntie ca accident de munca itm? daca eu nu trebuia sa fiu la lucru pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Autoaccidentare cu victimă în timpul programului de lucru (taximetrist). vă rog să mă ajutați cu sfaturi, ce pot să pățesc în această situație? lucian981 lucian981 Buna seara! Ma numesc Lucian, lucirez la o firma de Taxi ca Teximetrist. In data de 04.07.2018 in jurul orelor 11.00 circuland pe o strada am observat in ... (vezi toată discuția)
Accident auto in timpul orelor de serviciu. emillius emillius Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca atunci cand un angajat este implicat intr-un accident auto in timpul orelor de serviciu, trebuie anuntat ITM-ul? ... (vezi toată discuția)