avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face daca sefa nu mi plateste contributiile la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face daca sefa nu mi plateste contributiile la stat ??

Ce pot face daca sefa nu mia platit contributiile la stat !nam primit concediu .si ma obliga sa vin la serviciu in timpul meu liber plus ca ma dat afara pe motiv ca nu merg in plus la serviciu ???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:56, 21 Mai 2017
1. Neplata contributiilor sociale de catre angajator poate face obiectul :
- unei actiuni in instanta
Modalitatea corecta si eficienta prin care puteti actiona este declansarea unui litigiu de munca care sa vizeze neexecutarea contractului de munca de catre angajator, prin neindeplinirea obligatiei de a plati contributiile sociale aferente veniturilor salariale realizate de angajat. Actiunea va viza toate contributiile sociale datorate.


- unei sesizari la ANAF
in legatura cu neplata acestora, ceea ce poate declansa un control de specialitate.
Recuperarea creantelor privind contributiile sociale, reprezinta obligatia institutiilor statului, iar actiunea lor vizeaza platitorul (angajatorul) care are obligatia de a calcula, retine si vira contributia datorata de angajat si de a calcula si vira contributia datorata de angajator.

2. Ati primit vreo decizie de incetare a c.i.m. ? Daca da, cu ce articol din Codul Muncii vi s-a incetat c.i.m. ?
Nu am primit nimic ma sunat sa merg sa predau cheile la magazin pe motiv ca nu merg suplementar la serviciu .mentionez ca sefa imi opreste lunar banii pt cotizatii dar sii opreste pt ea
Depuneti o solicitare scrisa sa va elibereze un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m..

Concedierea verbala este nelegală, atit timp cit nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cînd cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată/determinata, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia - in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.
In cazul meu ce pot face ??va trebui sa ma prezint la serviciu normal !pana mi va elibera actul
Intr-adevar, va trebui sa mergeti la serviciu si sa discutati despre raportul dvs de munca. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului Sorina12 Sorina12 Buna,lucrez la o firma in comert din data de 18 septembrie 2018,in luna ianuarie am aflat ca sunt insarcinata si cu prb de eminenta de avort am intrat in ... (vezi toată discuția)
Bună seara, cum pot da în judecata o firma care nu și a plătit ... Andreibbv Andreibbv Bună seara, Cum pot da în judecata o firma care nu și a plătit 15 angajați? Si eu fiind unul dintre ei. Am lucrat ca agenți de vânzări iar firma ... (vezi toată discuția)
Cas nevirat de catre angajator JOHNVASILE JOHNVASILE Ce poate face un angajat cand constata ca angajatorul nu a virat cota CAS pentru salariul pe care l-a primit. Ce influenta are aceasta situatie in viitoarea ... (vezi toată discuția)