avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de rulment

Buna seara,la intretinerea pt luna februarie mi a afisat dna administratora fondul de rulment care sa marit de luna aceasta . Acest fond de rulment la calculat impreuna cu intretinerea la total. (Adica fond rulment 450 lei,intretinere 300 lei ,total 750 lei luna februarie).Peste tot stiu ca se poate platii esalonat acest fond de rulment.Astazi am mers sa platesc intretinerea plus 100 lei pt fond. Dna administratora mi a refuzat banii ,a spus sa platesc fondu integral si apoi intretinerea.Nu mi se pare normal asa ceva,sa ma rog pe banii mei sa platesc intretinerea.vreau sa platesc lunar la fond.Asa am procedat si unde am locuit inainte.Mi se pare un abuz aceasta situatie. Sunt restantieri care nu platesc nimic si eu vin si platesc si dna nu vrea. Va rog sa imi spune ti care este legea cum este corect. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Mia4 , utilizator 09:04, 21 Mai 2017
Nu ati precizat cine a dispus majorarea fondului de rulment
Daca adunarea generala a dispus majorarea fondului intr-o singura transa,,conform disp in vigoare hotararea adunarii este obligatorie pentru toti proprietarii
Nu luati regula general valabila practica de la vechiul dv domiciliu
Incercati sa achitati suma pe care o aveti consemnata in lista lunara de intretinere-daca nu direct la casierie atunci prin mandat postal cu confirmare de primire si aveti dovada certa ca ati avut interesul si buna credinta de a va achita obligatiile lunare catre asociatia de proprietari care a refuzat primirea acestora
Am participat la ultima sedinta unde sa discutat de fondul de rulment,de majorare stiu am fost deacord,dar nici o secunda nu sa pus problema de o singura transa.Am sa merg si data viitoare sa platesc intretinerea ,daca voi avea acelasi raspuns ,unde pot platii prin mandat?care sunt pasii? Va multumesc inca odata
Nu are voie sa va refuze plata. Conform Codului Civil:
Imputatia facuta de debitor Art. 1.507
(1) Debitorul mai multor datorii - adica dv. - care au ca obiect bunuri de acelasi fel are dreptul sa indice, atunci cand plateste, datoria pe care intelege sa o execute. Plata se imputa mai intai asupra cheltuielilor - cotele de intretinere - , apoi asupra dobanzilor si, la urma, asupra capitalului - fondul de rulment.

Nota:
Am citat din Codul Civil, dar am completat cu litere chirilice cazul dv., ca debitor
Va multumesc pt raspunsuri,m ati ajutat enorm. O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment argox argox Buna ziua, ma puteți ajuta va rog, sa înțeleg dacă legea 230/2007 ma obliga la achitarea fondului de rulment? si dacă, da, de ce trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)
Fond rulment si fond reparatii Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 Buna ziua, Am devenit proprietarul unui apartament in urma cu cateva saptamani, iar acum cateva zile s-a afisat lista cu plata intretinerii. Fostul ... (vezi toată discuția)
Reparatii scara bloc. buna ziua, la asociatia de bloc unii vecini ... Anastasia gar Anastasia gar Reparatii scara bloc. Buna ziua, la asociatia de bloc unii vecini au platit fondul de reparatii altii nu. A aparut o reparatie, iar din suma necesara acestei ... (vezi toată discuția)