avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Arest la domiciliu - conditii vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Arest la domiciliu - conditii vizita minor

Un om aflat in arest la domiciliu poate sa-si primeasca copilul in vizita? Sunt divortata de tatal copilului, am aflat ca el e in arest la domiciliu dar vrea sa-i duc copilul in vizita si sa stea in weekend la el. Are voie? Eu sincer nu sunt de acord.
Cel mai recent răspuns: mamazzz , utilizator 09:36, 23 Mai 2017
Se poate dar el nu are dreptul sa mearga sa il ia...ca intra la inchisoare...
Multumesc frumos pentru raspuns
Stimată mămică, şi copiii celor din penitenciar au program de relaţii cu părintele condamnat şi, dacă părintele care are obligaţia nu-l duce, condamnatul are dreptul să facă plângere penală împotriva acestuia.
Dacă copilul dvs. are program de relaţii cu tatăl său prin vizita acestuia la domiciliu sau cu preluare de la domiciliul copilului, legal , nu încălcaţi legea dacă nu duceţi copilul la domiciliul său. Dar vă poate provoca umblături pe la autorităţi.
Multumesc. La divort nu s-a stabilit nici un program de vizita, totul a fost o intelegere verbala. Dar lucrurile au degenerat in timp...in ultimele 2 luni a lipsit total din viata copilului pe motiv ca se interneaza intr-o clinica de dezintoxicare din cauza dependentei de droguri. Acum a sunat ca s-a intors acasa dar nu poate parasi casa pentru ca i-e frica sa nu interactioneze iar cu drogurile...din intamplare, i-am cautat numele pe internet si am gasit dosarul penal in care este acuzat de complicitate la furt...si ultimul timp si l-a petrecut in arest preventiv. Am incercat sa aflu de ce m-au mintit, el si mama lui dar au devenit recalcitranti. Sunt toleranta de felul meu, am incercat sa pastrez relatii normale cu el si familia lui. Dar nu stiu care e limita la care trebuie sa spun stop. Copilul meu a fost martor cand si-a cumparat droguri, s-a drogat de fata cu el, a fost in compania prietenilor lui care sunt cat se poate de dubiosi. Deci nu stiu efectiv care mai e interesul copilului in toata situatia? Oare nu-i fac rau daca las sa fie martor la comportamente infractionale?
Pai sunteți sigură că este în arest la domiciliu ? Să nu fie pe control judiciar, acest lucru este cu totul altceva.
Apoi, poate chiar spune adevărul. Că nu iese din casă de teama.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna anissia anissia Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca tatal vine sa ia copilul la el pentru 2 zile , nu ar trebui sa imi spuna si adresa la care va locui cu copilul? Sunt ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizitare lidiaddd lidiaddd Buna ziua, minor nascut in 2009 dintr o relatie de concubinaj !,Tata infractor si angrenat intr o alta relatie.Mama afla adevarul dupa nasterea copilului ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil Cristina Paula Cristina Paula Se poate incredinta copilul unui fost detinut,inchis pt talharie ce a si recidivat intre timp insa fara privare de libertate, a fost ani buni dependent de ... (vezi toată discuția)