avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Din legea nr. 248/2005 - art 50 este aplicabil ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Din legea nr. 248/2005 - art 50 este aplicabil strainilor?

Din legea privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, nr. 248/2005, art 50 este aplicabil sanctionarii cetatenilor straini ?
1) Impiedicarea de orice fel, fara drept, a exercitarii de catre cetateanul roman a dreptului la libera circulatie in strainatate, prin refuzul eliberarii sau retinerea documentului de calatorie ori prin refuzul permiterii de a iesi si de a intra din/in Romania in alte situatii decat cele expres prevazute de lege, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 13:27, 21 Mai 2017
Conform Constituției României
art. 1 alin. 5) ,, În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.''
raportat la Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate Art. 1. ,,Prezenta lege stabilește condițiile în care cetățenii români își pot exercita dreptul la liberă circulație în străinătate, precum și limitele exercitării acestui drept.''
rezultă că prezenta lege are putere pe teritoriul României.
În alt stat se aplică legile statului respectiv.
Deoarece nu ați descris mai detaliat situația, posibil să vă fie de interes și prevederile art. 31 (Competenţa pentru infracţiunile săvârşite în străinătate) din Cod proc. penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din romania cu copii - situatie ciudata horeaa horeaa Situatia noastra: avem resedinta in Marea Britanie si toata familia are cetatenia britanica. Eu si sotia avem si cetatenia romana pe cand copiii nostri nu o au ... (vezi toată discuția)
Vacanta impreuna cu nepotica roxanaf7005 roxanaf7005 Buna ziua! Imi puteti spune,va rog,daca in afara de actele necesare(pasaport,imputernicire parinti).....am nevoie si de cazierul meu pt a pleca 5 zile in ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor denisa27 denisa27 M-ar interesa sa fac pasaport la bebelus de 3 luni insa sotul nu este in tara iar eu am o procura generala. Am nevoie de procura speciala sau o pot folosii pe ... (vezi toată discuția)