avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

curte comuna

Buna ziua,
Locuiesc intr-o curte comuna cu inca doi vecini. Mentionez ca Primaria este proprietarul curtii, pentru care platim chirie. in urma cu 6 ani vecinii si-au construit garduri de delimitare a curtilor lor fara sa aiba acordul celui care locuia la vremea aceea in casa pe care am cumparat-o ulterior. Au lasat un drum de servitute pentru vecinul din fundul curtii si cel din mijloc iar mie mi-au lasat din 132 m patrati doar 57 m patrati, diferenta de 75 mp., fiind drum de servitute sau facand parte din curtea vecinilor ( cei doi vecini au cutrile intregi conform contract de inchiriere). I-am rugat sa revina asupra modului in care si-au amplasat gardurile , dar ei nici nu vor sa auda. Intrebarile mele sunt :
-este corect ca eu sa platesc chirie pt . 132 mp si sa beneficiez doar de 57 ?
- care este rolul proprietarului ( PRIMARIA) in acest caz ?
-Eu sunt de acord ca ne dorim intimitate , dar nu pot fi de acord cu cotele in care se contribuie la drumul de servitute( cred ca este corect ca fiecare dintre vecini sa contribuie proportional cu cota parte de proprietate ). Vecinul din fundul curtii nu contribuie cu nimic la acest drum de servitute, avand curtea intreaga asa cum o are inchiriata de la primarie .
As dori un raspuns pertinent , corect despre ce as putea face in acest sens pentru a nu ajunge cu vecinii la lucruri neplacute (TRIBUNAL) . Cum se face impartreala in acest caz. Inca ceva : pentru a intra in beci sau sa urc in podul casei nu am acces decat prin curtea vecinului , pentru care trebuie sa imi cer voie de fiecare data. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Drum servitute în curte comuna Paula Gabriela Paula Gabriela Bună ziua, avem o sentința definitiva cu recunoașterea dreptului de proprietate într-o curte comuna. Menționez ca noi avem locuință în fundul curții. ... (vezi toată discuția)
Proprietate detinuta in cota indiviza aura_b aura_b Buna ziua Sunt proprietara cotei indivize de 1/2 dintr-un imobil (casa si curte). De comun acord cu proprietarii celeilalte cote indivize de 1/2, la ... (vezi toată discuția)
Servituti nicolae52 nicolae52 Buna ziua, Locuiesc intr-o casa pe care am cumparat-o conform legii 10.Casa este situata in fundul curtii . La ciumparare am putut cumpara doar casa si ... (vezi toată discuția)