avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Antreprenoriat - libera antrepriză și comerțul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Antreprenoriat - libera antrepriză și comerțul online

Bună ziua,

Am câteva întrebări legate de libera antrepriză și comerțul online.
Mă pregătesc să deschid un site unde aș dori să vând produse cosmetice artizanale, de producție proprie (săpunuri, tratamente cosmetice, etc.).
Menționez că domeniul este înregistrat ca persoană fizică, iar asta este singura formă juridică a mea, pentru moment.

Se poate face comerț legal (online și offline) ca persoană fizică? Dacă da, ce obligații am vis-a-vis de stat și de ce aspecte ar trebui să țin cont?

Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 18:02, 22 Mai 2017
Nu puteti face comert daca nu sunteti inregistrat la registrul comertului ca srl sau intreprindere individuala.
Mulțumesc pentru răspuns.
Știți cumva dacă există restricții pentru produse cosmetice artizanale, adică dacă trebuiesc autorizate de vreo entitate?
Buna ziua,

Bineinteles ca exista o serie de conditii legale, pentru ca produsele cosmetice pot afecta sanatatea celor care le folosesc!

Exista o procedura de notificare a produselor cosmetice la Ministerul Sanatatii inainte de a le pune pe piata. Aici gasiti link-ul pentru notificare: [ link extern ]
Tot acolo veti gasi si informatii despre legislatia care reglementeaza acest domeniu.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii necesare sapunuri handmade? cristinan44 cristinan44 Buna ziua! Am o prietena care ar dori sa deruleze o activitate de productie de cosmetice handmade, in principal sapunuri si nu stie care ar fi etapele necesare ... (vezi toată discuția)
Productie si comercializare sapunuri natuale lvoinea lvoinea Buna ziua, As dori sa stiu care sunt autorizatiile/certificatele/documentele pe care o societate cu cod CAEN 2042 Fabricarea parfumurilor si a produselor ... (vezi toată discuția)
Inregistrare magazin online de produse cosmetice cu productie proprie yko yko buna ziua, va ro sa ma ajutati cu informatii referitoare la inregistrarea unei firme care sa permita urmatoarele actiuni: - vanzare online produse ... (vezi toată discuția)