avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere datorii bancare persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere datorii bancare persoana fizica

Buna ziua,
Vesnica problema a datoriilor neachitate catre banca ma framanta si pe mine.Nu cunosc legile si nu am habar de ceea ce mi se poate intampla daca nu am achitat o datorie la banca s-au acumulat cca 8700 lei si au trecut aproape trei ani.Ce mi se poate intampla?Am inteles ca se pot lua casele sau alte bunuri,dar,daca nu am absolut nimic pe numele meu decat debitul bancar?Si daca problema aceasta o am cu trei banci simultan?V-as ruga sa ma lamuriti si pe mine pt ca am ajuns in aceasta situatie,rusinoasa si dureroasa,din cauza lipsei unui loc de munca si a banilor.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaelagalben , utilizator 16:16, 2 Noiembrie 2010
Buna ziua,

in limbaj popular treba sta cam asa :

1. daca nu aveti bunuri (conturi la banca, terenuri, case, masini...etc) nu veti pati nimic pentru ca ei nu au ce sa va ia;
2.termenul de prescriptie, adica data la care scapati de datorie, este in 3 ani de la data in care trebuia sa restituiti banii; daca banii trebuia sa fie restiytuiti in rate lunare, pentru fiecare scadenta se calculeaza un termen separat de prescriptie;

Avocat Boncu
Multumesc frumos.Acum m-am lamurit pe deplin si am scapat si de stress.O zi buna.
am si eu o problema similara; am avut un credit imobiliar pe 30 de ani la o banca; din pacate nu mai obtin venituri si creditul a devenit scadent. am reusit sa achit doar 15 rate din cele 360. urmeaza sa se procedeze la vanzarea imobilelor obtinute prin credit, dar cum valoarea lor de piata a scazut, voi ramane cu un sold de achitat catre banca.
intrebarea mea este la ce moment se va prescrie aceasta datorie? la 3 ani de la data stabilirii restului de plata, sau in 32,5 ani (30 ani-1.5 ani platit+3 ani prescriptie).
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cit timp se prescrie un credit de consum fara ipoteca catre o banca privata ionutfeli ionutfeli buna seara ,va rog un sfat sa imi dati.au trecut mai mult de trei ani de la ultima rata neachitata la un credit de consum fara ipoteca,si am primit mai multe ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii bancare persoana fizica Andrei47 Andrei47 Buna ziua, Am si eu o intrebare care ma framanta. Acum aproximativ 4 ani am girat o cunostinta din Romania pentru achizitionarea unui apartament. ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit Georgia_cs Georgia_cs buna ziua. in mai 2009 am luat un credit de nevoie personale cu o perioada de rambursare de 10 ani, fara nici o garantie. nu am mai platit rata din aprilie ... (vezi toată discuția)