casatorit a doua oara , sotul plateste pensie de intretinere pentru copilul sau rezultat din prima casatorie . dupa 6 ani divorteaza si de a doua sotie . dupa al doilea divort , la partaj , a doua sotie trebuie sa ii plateasca sotului 1/2 din datoriile cu care l-a lasat la banci . poate cea de a doua sotie sa ceara instantei sa se scada din datoriile pe care le are catre sot banii platiti de acesta in contul pensiei de intretinere pentru copilul din prima casatorie? suma de banii pe care sotul i-a platit ca pensie de intretinere pentru copilul din prima casatorie sunt considerati bun comun in cea de a doua casatorie ?
Ea poate sa ceara micsorarea pensiei de intretinere pentru ca s-a achitat,dar ea nu avea obligatia sa plateasca aceasta pensie.Nu este vorba despre bun comun la partaj. Sa mearga la banci si sa arate dovada prin care a platit sumele pe care datora bancilor .
cred ca eu va trebuii sa fiu mai explicit . am fost casatorit de 2 ori si de 2 ori am divortat . din prima casatorie am un copil caruia ii platesc pensie de intretinere . cea de a doua sotie m-a lasat cu datorii la banci pe care le- am platit singur. am deschis proces de partaj pentru datorii. a doua sotie a spus ca va cere instantei sa ii scada din datoria ei catre mine pensia alimentara pe care eu am platit-o copilului meu din prima casatorie pe timpul celei de a doua casatorii . este posibil ?
Nu va avea sorti de izbanda cu o asemenea cerere. Pana la urma, cea de a doua sotie stia foarte bine ca aveti un copil dintr-o casatorie anterioara si a acceptat situatia.
Nici eu nu cred ca va fi posibil asa ceva. Nu se pot face tranzactii in legatura cu anumite drepturi , care, in fond apartin copilului si la care dvs. erati oricum obligat a le indeplini, fie ca sotiei ii convenea ori nu, si indiferent ca v-ati angajat in unele datorii, acestea neavand legatura cu faptul ca v-ati indeplnit o obligatie. Va trebui sa va intelegi intr-un alt mod pentru a va achita datoriile.
de altfel de intelegere nu poate fi vorba. nu am cu cine discuta . de 3 ani platesc singur datorii la 4 banci facute inainte cu 3-4 luni de a-mi goli cam 3 sferturi din casa si de a fugi cu un coleg de munca . am socotit si jumatatea ei din datoriile la banci ar fi cam 8000 ron. bani pe care am cerui in actiunea de partaj sa mi dea .dar ma ameninta ca va pune la socoteala ( sa i se scada din datorie ) pensia de intretinere platita pentru fata mea din prima casatorie. . spune ca " familia " a fost privata de acesti bani care eu nu i-am adus in casa ....daca pune aceasta problema ce sa spun instantei ? cand m-am casatorit cu ea avea si ea un baiat de 14 ani .. si ar mai fi ceva : tot in timpul casatoriei eu am mostenit o casa pe care am vandut-o . din bani am cumparat aparatura electrica , am pus termopane si usa metalica . spune ca si acestea sunt bunuri comune....am divortat de comun acord . in actiunea de divort scrie ca nu am avut copii si nu avem bunuri comune poate acuma sa o intoarca si sa spuna ca avem bunuri comune si ca ce am cumparat din mostenire sunt bunuri comune ? cum sa procedez ?
Partajul
Roxanamariana
Buna ziua,
Sunt casatorita de 6 ani; in urma casatoriei a rezultat un copil. Vrem sa ne despartim, insa nu stiu daca noua - mie si baietelului meu ne revine ... (vezi toată discuția)
Partaj datorii
Crown
Redeschid acest subiect pentru ca nu am gasit un raspuns care sa imi raspunda la intrebarile mele si va rog pe aceasta cale sa ma sfatuiti.
Sunt divortata de ... (vezi toată discuția)