avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara subiect de partaj ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara subiect de partaj ?

casatorit a doua oara , sotul plateste pensie de intretinere pentru copilul sau rezultat din prima casatorie . dupa 6 ani divorteaza si de a doua sotie . dupa al doilea divort , la partaj , a doua sotie trebuie sa ii plateasca sotului 1/2 din datoriile cu care l-a lasat la banci . poate cea de a doua sotie sa ceara instantei sa se scada din datoriile pe care le are catre sot banii platiti de acesta in contul pensiei de intretinere pentru copilul din prima casatorie? suma de banii pe care sotul i-a platit ca pensie de intretinere pentru copilul din prima casatorie sunt considerati bun comun in cea de a doua casatorie ?
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
mancipri, utilizator
eu inteleg asa : in cea de-a doua casatorie fiecare a participat cu un anumit venit lunar, al dumneaei in valoare de x lei si al d-vs in valoare de y lei.
Venitul d-vs in valoare de x lei este cel din care deja s-a scazut pensia alimentara platita copilului din prima casatorie, pentru ca va ve-ti demonstra contributia financiara de-a lungul casatoriei printr-o adeverinta de salariu din care va reiesi suma platita cu titlu de "pensie de intretinere" ( in cazul in care suma este virata direct de unitatea la care lucrati );
Venitul dumneaei in valoare de y lei este cel care reiese din adeverinta de salariu, la care nu se adauga pensia de intretinere pe care dansa o incaseaza pentru copilul din prima casatorie.
In acest fel, pensiile alimentare platita si respectiv incasata nu ar trebui puse in discutie, nici pentru doamna ca venit adus in casa ( pentru ca sunt banii copilului ) nici pentru dumneavoastra ca "rata la banca" sau "datorie"...ce trebuie scazuta din venit...
In ceea ce priveste mostenirea, nu se supune partajarii, se considera bun propriu chiar daca in momentul in care a-ti intrat in posesia ei erati casatorit. Ramane sa demonstrati cu acte in ce anume bunuri a-ti investit contravaloarea acestei mosteniri, pentru ca si bunurile cumparate din acesti bani sunt considerate bunuri proprii.
Cu rabdare...,usor ...usor...trebuie sa iesiti la lumina...
in actiunea de divort scrie ca nu am avut copii si nu avem bunuri comune poate acuma sa o intoarca si sa spuna ca avem bunuri comune si ca ce am cumparat din mostenire sunt bunuri comune ? cum sa procedez ?

Pentru demararea actiunii de partaj aveti nevoie ca hotararea de divort sa fie definitiva si irevocabila. In cazul in care aveti aceasta hotarare, in privinta partajului eu vad o mica mare problema. Cititi cu atentie hotararea de divort. Daca in hoarare scrie ca nu aveti bunuri comune, nici unul dintre dumneavoastra nu va mai putea introduce o actiune de partajare a datoriilor comune deoare instanta s-a pronuntat deja in aces sens.
datoriile sunt bunuri comune ?
In literatura juridica bunul este definit si ca "valoare economica utila pentru satisfacerea nevoilor materiale si spirituale ale omului”.
Faptul ca dv ati platit o pensie alimentara fiicei dv, nu are legatura cu sotia.
Era obligatia dv, si era un ,,x'' procent din venitul dv.
Sotia stia de lucrul acesta.
In plus, ea are un fiu la cresterea si educarea caruia ati contribuit si dv.
Aveti un act de vanzare al casei, unde figureaza data tranzactiei?. Ar fi bine daca ati avea si chitante sau contracte incheiate cu firmele la care ati facut imbunatatiri in locuinta, si daca acestea ar fi la o data apropiata si dupa, evident, celei in care ati vandut casa mostenita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul Roxanamariana Roxanamariana Buna ziua, Sunt casatorita de 6 ani; in urma casatoriei a rezultat un copil. Vrem sa ne despartim, insa nu stiu daca noua - mie si baietelului meu ne revine ... (vezi toată discuția)
Partaj datorii Crown Crown Redeschid acest subiect pentru ca nu am gasit un raspuns care sa imi raspunda la intrebarile mele si va rog pe aceasta cale sa ma sfatuiti. Sunt divortata de ... (vezi toată discuția)
Divort... sau nu -renuntare la judecata soniamarcel soniamarcel Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: -am fost casatorita 11 ani -anul trecut pe 14 mai sotul meu a parasit domiciliul si s-a mutat ... (vezi toată discuția)