avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.
Se poate dovedi cumva venitul real al tatalui daca este angajat doar cu cateva ore la firma lui?el plateste pensia alimentara 200 lei pe luna dupa judecata.Insa el are masina de zeci de mii de euro si casa noua.Nimic nu are pe numele lui,poate nici firma lui...cum se poate dovedi daca se poate?
Si a doua intrebare,daca judecatorul la vremea respectiva a decis suma dupa salariul minim,intre timp acesta a crescut..automat nu trebuie sa dea mai mult?
Multumesc .
Sunt obtinute venituri de natura salariale, de catre debitorul obligatiei legale de intretinere, prin urmare, pensia de intretinere poate fi stabilita in functie de venitul net realizat.

Instanta de judecata poate dispune majorarea pensiei de intretinere, dispunand plata pensiei in cota procentuala, 25 % din veniturile nete efective, nu mai putin de salariul minim pe economia nationala.

Veniturile nete efective sunt venituri impozabile, avand in vedere la calcularea pensiei de intretinere.

La calcularea pensiei de intretinere sunt avute in vedere venituri constante, ce prezinta caracter de periodicitate.

Veniturile sporadice, intamplatoare precum prime , premii, indemnziatii, burse, alocatii, diurne , norme, precum si orice alte sume de bani obtinute in diverse intervale de timp nu sunt avute in vedere la plata pensiei de intretinere.

Pensia de intretinere este indestulata din veniturile declarate efectiv.( veniturile obtinute fara forme legale nu pot fi retinute la calcularea pensiei, intrucat nu pot fi demonstrate).

In ipoteza in care obligatia legala de intretinere este nesocotita, va puteti adresa executorului judecatoresc , in vederea demararii procedurii executarii silite.

( executarea silita este initiata in toate formele sale ).

Vor fi emise adrese catre autoritati, in vederea evidentierii veniturilor efective realizate de debitor.

De asemenea, pot fi evaluate si bunurile din patrimoniul acestuia.

Neplata , cu rea credinta, a pensiei de intretinere , timp de cel putin 3 luni, reprezinta elementul material al infractiunii de abandon de familie, sanctionata la plangerea prealabila.

( plangerea prealabila trebuie introdusa in termen de 2 luni de la epuizarea activitatii infractionale).

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeazã pensia de întreþinere de cãtre instanþã? nell12324 nell12324 as dori sa aflu si eu cum se calculeaza pensia de intrtinere de catre instanta,pe cate luni salariale se calculeaza 3 luni 6 luni sau 1 an.multumesc (vezi toată discuția)
Urmarirea diurnei la plata pensiei alimentare Cornelia1977 Cornelia1977 buna ziua, din ce am citit pe aici diurnele sunt deductibile si ar tb impozitate.can eu am divortatin 2004 diurnele nu erau luate in considerare la calculul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Bianca-Ndr Bianca-Ndr Buna Seara! Parintii mei au divortat in urma cu 10 ani, eu si sora mea (minora) primim pensie alimetara de la tatal nostru, dat fiind faptul ca locuim cu ... (vezi toată discuția)