avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

În anul 2008 s-a pronunțat divorțul cu încredințarea minorului către mama ,.decizie definitiva și irevocabila. Tatăl s-a ocupat ocazional de copil din "lipsa de timp"Peste 3 luni copilul împlinește 14 ani, iarv tatăl încântat de veniturile mamei ,vrea copilul și pensie alimentare.El nu are o sursa de venit stabela, în prezent trimițând pensia o data pe an ,sub amenințarea. Copilul este foarte influențabil, mama îi îngrădește anumite dorințe, pe când tatăl îi ofera tot ce vrea când e cu el.Pur și simplu a bulversat copilul.Singurul scop, mi a transmis e sa ia și el pensie de la mama.Cum sa procedez?Am mare nevoie de ajutor.
Cel mai recent răspuns: guest3333 , utilizator 11:18, 23 Mai 2017
Tatal minorului va trebui sa ceara în instanta custodia acestuia și pensie alimentara. Trebuie sa aiba și motive întemeiate pt aceasta !
Daca tatal a transmis ca acesta este scopul pentru care doreste copilul "sa ia și el pensie de la mama" si exista probe in acest sens (sms-uri, mail-uri), puteti sa le folositi in procesul pe care se presupune ca il va initia, pentru a demonstra intentiile acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept vizita la minor solenza solenza buna ziua.am o colega care a divortat acum cateva luni.in urma intelegerii in fata judecatorului si a sentintei de divort s a stabilit domiciliul copilului ... (vezi toată discuția)
Renuntare la creștere minor încredintat de instanță petricadracea petricadracea Bună ziua. Un caz interesant pentru care cer un sfat autorizat.. La divorț, 2015, copilul, o fetiță de 6 ani, a primit custodie comună și ... (vezi toată discuția)
Program de vizita cu luare de la domiciliu, copilul se opune... ararin ararin Buna seara Va rog sa ma ajutati cu o informatie: ce se poate face in cazul in care copilul reactioneaza \'negativ\' atunci cand tatal vine sa-l ia pe durata ... (vezi toată discuția)