Posstez si eu o speta legata de un numar de inmatriculare furat, pe data de 11.05.2017 am vrut sa plec cu masina la serviciu, si am constatat ca imi lipseste numarul de pe spate, cu tot cu suport,
Am mers la o sectie de politie din sectorul 6, nu stiu daca este relevant numarul acesteia, pentru a reclama furtul acestei placute, au venit ofiterii care asigura permanenta pentru aceste probleme, si de aici incepe problema mea, intai au inceput sa ma asigure ca de fapt eu am pierdut numarul nu a fost furat, dupa aceea mi-au spus ca daca depun plangere va trebui sa stau cu masina pe dreapta 30 de zile, desi eu am inteles altceva, din alte spete asemanatoare.
Cand au vazut ca sunt hotarat sa depun plangere pentru ca in zona sunt foarte multe cazuri de furturi de placute au motivat ca mai au ceva de lucru si m-au lasat sa astept 2 ore ca un prost in sectie, dupa doua ore, au venit si au zis sa mergem la masina sa facem fotografii si ce mai trebuie.
Am facut fotografii si ne-am intors la sectie, dupa care am dat declaratie, am semnat tot ceea ce era de semnat, si mi-au spus sa vin la sectie luni sa intreb de dovada, pentru ca trebuie bagata la semnat la comandant, etc, etc, am revenit pe 15 la sectia de politie, si am intrebat de dovada, a venit un domn care nu il cunosc, mi-a cerut buletinul, si a plecat in birou, s-a intors dupa o ora, si mi-a spus ca dovada nu este gata, sa vin peste doua saptamani, pentru ca "baiatul" care se ocupa de caz este plecat in concediu, sau cam asa ceva, si nimeni nu are cheia de la fisetul sau
Intreb si eu, este normala aceasta situatie? sau este o retaliere pentru ca am refuzat sa declar numerele pierdute ? Vecinii mei care au fost in aceeasi situatie au primit dovada in aceeasi zi, dupa o ora, eu trebuie sa astept doua saptamani pana vine ofiterul din concediu, si poate pleaca in deplasare dupa asta...
Cum procedez in continuare? Este corect cum au procedat ei? Am intrebat alti amici politisti la alte sectii si mi-au spus ca trebuia sa imi elibereze dovada pentru a imi ridica alta placuta de la politia rutiera, nu sa astept 3 saptamani, sau naiba stie, poate o luna.
In situatia mentionata,aveati dreptul sa solicitati al doilea set de placute cu numere de inmatriculare de la biroul specializat din cadrul SPR
Placutele de inmatriculare se elibereaza in aceiasi zi,functie de bagajul de activitate al biroului
Se pare ca fara adeverinta respectiva eliberata de cel care "se ocupa" de aceasta speta nu imi vor elibera numar, am discutat cu alti politisti, si mi-au spus ca ar fi trebuit sa imi elibereze o adeverinta ca am depus plangere bla bla, dar au hotarat sa mi-o traga elegant, eu as dori sa stiu daca amicii mei au dreptate, sau nu, ca sa stiu daca fac tambalau mai departe, ma duc la comandant in audienta, ma duc la IGPR, ma duc la dracu sa ma ia pe mine si pe tara asta cretina, sau doua saptamani merg cu ratb la clienti
Nu este normala atitudinea si reticenta angajatilor sectiei 6 politie dar este de inteles ca acestora nu le face mare placere sa completeze documente justificative pentru consemnarea faptei de furturi placute inmatriculare pentru mai multi detinatori de vehicule
Autoritatea competenta sa elibereze placutele de inmatriculare este serviciul specializat din cadrul serviciului politie rutiera,la care cei interesati se pot adresa pentru eliberare al doilea set de placute