avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumpar garsoniera si nu exista Presedinte bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumpar garsoniera si nu exista Presedinte bloc

Doresc sa cumpar o garsoniera. Toate bune cu vanzatorul. Pentru acte, trebuie adeverinta ca garsoniera nu are datorii la intretinere. Vreau sa ma adresez Presedintelui. Exista o persoana care declara ca are stampila dar nu este Presedinte iar presedinte nu mai este de 5 ani. acte bloc nu sunt. Ma trimite la Administrator. Administrator este o firma. Persoana care incaseaza cere plata pe 2 luni a intretinerii prezumtive de la propietar. OK nu e problema. Nu e problema nici ca ne chiama cand azi cand maine , ba la sediul firmei ba pe strada .....Intrebare: Cum pot afla daca exista in acte Presedinte. Daca exista asociatie Propietari ca nu am cum sa aflu de la persoane din bloc( nu stiu nici ele). Am intrebat de cadastru bloc. Raspunsul : ??? asta este. Am intrebat in ce an a fost construit? raspunsul haios de altfel: l-au facut rusii in 77.
Vreau un sfat de la dvs va rog
Cu stima
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 12:56, 25 Septembrie 2009
Explicati aceasta situatie notarului unde se face actul de vanzare-cumparare si in locul adeverintei, vanzatorul sa dea o declaratie pe proprie raspundere ca nu are datorii. despre asociatie va puteti informa la judecatorie unde este registrul asociatilor si fundatiilor. In ceea ce priveste anul de contructie al imobilului aceste documente cu planul blocului se afla la fostele institutii de stat in proiectare. de ex in brasov sunt la "Proiect Brasov". In ceea ce priveste cadastru trebuie sa va adresati Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliara in localitatea unde este situat imobilul.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
@mih21
Lasati balta toata vanzarea-cumpararea si vedeti de alta oferta.
elga50 a scris:

@mih21
Lasati balta toata vanzarea-cumpararea si vedeti de alta oferta.

=D> Sfatul ideal!
Dvs vreti sa va mutati intr-un haos de nedescris ? Caci din ceea ce descrieti dvs in acel stadiu se afla imobilul! Iar proprietarii sunt pe masura! Imposibil sa nu mai gasiti o garsoniera intr-un alt imobil in aceeasi zona!B-)
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Foarte corecte sugestiile de mai sus.
Totusi daca vreti sa cumparati e suficient sa faceti acea plata pe 2 luni in avans si sa obtineti adeverinta de la cel care are stampila. Numai la banca se verifica semnatura cu specimenul de semnatura.
Apoi dupa ce notarul va indruma si rezolvati cu actele, cadastrul, etc veniti in bloc , faceti adunare generala si organizati asociatia.
O parte din raspunsuri le puteti obtine direct de la inspectorii serviciului specializat din cadrul primariei
Legal cadastrul intra in responsabilitatea proprietarului de drept

Alte discuții în legătură

Cine plateste cadastrul blocului ContSters180748 ContSters180748 Buna seara, Ma confrut cu urmatoarea situatie: Am cumparat o garsoniera, iar vanzatoarea a trebuit sa faca pe langa cadastrul imobilului si cadastrul ... (vezi toată discuția)
Greseala mare la cartea funciara neleny71 neleny71 am cumparat o casa in 1996 ,si am inregistrat-o la fosta judecatorie a sect 2 in registrul de transcriptiuni cu uzufruct viager.In iunie 2006 propietara s-a ... (vezi toată discuția)
Este cumva fals in acte? mihaelapohoata mihaelapohoata Sunt administrator la o asociatie de proprietari. Ieri a venit o proprietara sa ii dau adeverinta pt vanzare ap. Cum nu a vrut sa achite nici luna in curs, ... (vezi toată discuția)