Am dobindit un imobil(apartament) print adjudecare,acesta nefiind grevat de vreo sarcina.Ajunsa la asociatia de proprietari mi s.a cerut sa achit datoriile restante plus penalitati avertizindu.ma ca nu am incotro intrucit asociatia avea ipoteca d3 rang 2 pe apartament pt suma restanta.Am mers sa fac intabularea in urma cariu demers acea ipoteca a fost radiata din oficiu.
In momentul de fata eu vreau sa vind imobilul insa de la asociatie nu vor sa.mi elibereze adrverinta pt notar,ba mai mult,nici sa.mi incaseze sumele datorate de mine din momentul achizitionarii si pina in prezent,motivind ca pot plati dar se va scadea din debitul fostului proprietar.
Deasemeni m.a informat ca au facut contestatie pt radierea din oficiu.
Ce pot face in cazul acesta?
1, Degeaba au facut contestatie, deoarece privilegiul imobiliar se inscrie pe numele proprietarului, or de vreme ce acesta s-a schimbat, privilegiul imobiliar nu se mai sustine.
2. Ca sa rezolve restanta vechiului proprietar, asociatia trebuia sa-l cheme in instanta si acolo sa obtina o hotarare judecatoreasca in urma careia putea sa-i execute silit apartamentul. Privilegiul imobiliar nu servea asociatiei decat ca garantie ca proprietarul nu poate vinde apartamentul, dar nu ca nu i s-ar putea executa printr-un alt proces, cum a fost si cazul.
3. Cand ati ales acest apartament, stiind probabil ca il veti vinde, ati ajuns la blocul respectiv? Si daca ati ajuns la bloc, v-ati uitat si la lista de intretinere? Si daca ati vazut restanta, ati incercat sa vorbiti cu presedintele asociatiei, avand in vedere ce planuri aveati cu apartamentul?
Probabil ati fost prost sfatuit in legatura cu restanta, bazandu-va pe actul de adjudecatre in care este stipulat ca acest apartament este liber de sarcini.
O fi liber de sarcini, dar este, de exemplu, pentru instanta sau pentru o alta executare, dar nu si pentru actiuni in cadrul asociatiei.
Conducerea asociatiei poate sa nu ia in calcul actul dv. de adjudecare si sa lase suma pe lista de intretinere fara, insa, a v-o putea pretinde deoarece dv. ati adjudecat apartamentul fara aceasta restanta, urmand ca intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat sa rezolve si aceasta restanta intr-un fel.
Si felul acela a venit o data cu dorinta dv. de a vinde apartamentul.
De obligat nu va poate obliga sa platiti restanta, dar va amana cu adeverinta pana pierdeti cumparatorul. Si asa mai departe.