avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Tranzit UE cu pasaport expirat minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Tranzit UE cu pasaport expirat minor

Pe scurt -italia-romania cu tranzit prin slovenia si ungaria cu doi minori cu pasapoartele expirate....am incercat sa facem titluri de calatorie dar ne-au dat programare mult prea tarziu chiar daca am cerut sa se faca cu aproape doua luni inainte. ...care sunt riscurile? Putem intra pe teritoriu romanesc?
Cel mai recent răspuns: Chiciuuui , utilizator 13:45, 23 Mai 2017
Daca veniti cu masina nu veti avea probleme, e foarte putin probabil ca politistii de frontiera sa va faca probleme fiind vorba de minori, iar la frontiera romana in niciun caz nu vi se va interzice intrarea in tara.
Acuma la intrare nu ar trebuii sa aveti probleme cel putin din partea politiei de frointiera (roman) insa daca va opreste pe drum? plus sar putea sa se lege vamesul din Ungaria.
Nu e exclus cu politistii unguri, dar e improbabil si (imi pare rau ca trebuie sa spun asta) se rezolva cu o bancnota de max. 20 de euro.

norbi00, nu exista vami in interiorul UE, deci nici vamesi. Lucratorii se numesc politisti de frontiera.
Multumesc. Cam asa mi-a spus toata lumea .cu banconota se rezolva si pe slovenia si pe ungaria.mai grav era daca nu aveau documente deloc copii.ei au tot inclusiv certificat nastere romanesc ,italian, actul de rezidenta definitiva din Italia. ...totul tradus si legalizat...
Ares-3 a scris:

norbi00, nu exista vami in interiorul UE, deci nici vamesi. Lucratorii se numesc politisti de frontiera.

Da va dau dreptate era o greseala de exprimare, in interiorul "Spatiului Schengen" nu sunt controale insa sa nu uitam de tarile care le-au reintrodus ...plus ca nu trebuie mers departe Ungaria prin "Politistii de Frontiera" opresc foarte multe masini care le intra in tara din Austria.

p.s. si si acolo va dau dreptate ca cu ... se rezolva ... insa eu nu incurajez coruptia si ca atare nici nu pot recomanda asa ceva.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2017
Burghardt Norbert,

Alte discuții în legătură

Buletin expirat - pot intra in romania? joony joony :-/ buna am si eu o intrebare, ma pot duce in romania cu buletinul expirat? (vezi toată discuția)
Amenda luata in ungaria zp990 zp990 Buna ziua! Un prieten a primit o amenda (pe teritoriul Ungariei, la vama) pentru ca avea cartea de identitate expirata. Cum se poate plati aceasta amenda ... (vezi toată discuția)
Politisti de frontiera arestati VERONICA MORARU VERONICA MORARU Buna ziua. Cum se pot apara politistii de frontiera arestati? Sunt ei un pericol pentru societate? Merita tratati in acest fel? Cati ar trebui sa fie langa ... (vezi toată discuția)