avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde se tin banii din incasarile asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde se tin banii din incasarile asociatiei de proprietari

Este legal ca, administratorul sa țină asupra sa încasările si fondul de rulment sau este obligat sa depună banii la banca?
Cel mai recent răspuns: rwkovacs , utilizator 22:16, 1 Iunie 2017
administratorul are voie sa tina la el un plafon de casa stabilit de comitet.
Oricum, suma nu are voie sa fie mai mare de 5000 lei.

Ca sa aveti mai multa siguranta cu ce se intampla cu banii Asociatiei puteti cere in Adunarea Generala creerea unei garantii materiale sau banesti din partea adm. care sa acopere fondul de rulment .
Fondul de rulment nu cred ca-l are....acesta este folosit pentru plata facturilor.Pana incaseaza de la proprietari pe ce au consumat,facturile se platesc din acest fond.
Asociația noastră este înființata de 10 ani. S-a făcut cont in banca abia anul trecut... doamna administrator tine toți banii la dumneaei.. in acel cont s-undepus doar 7000 lei din fondul de rulment... Nu cred ca este corect ca banii sa ii țină doamna...
Din fondul de rulment plateste facturile care vin la asociatie pana sa faca repartizarea pe liste.
O data listele facute incepe incasarea banilor si reintregirea sumei tocmai cheltuite cu facturile.
Deci doamna administrator tine banii la dumneaei pentru ca trebuie sa faca plati ale facturilor, dar si diverse alte cheltuieli administrative si lucrari de reparatii. Adica trebuie sa aiba asupra sa bani cash cu care sa-si desfasoare activitatea. Probabil ca nu plateste prin banca.

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii prin virament bancar deluria deluria Aveti idee daca plata intretinerii se poate face prin ordin de plata? Daca da, exista vreo varianta legala de a-l obliga pe presedintele asociatiei sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)
Sold casa BEN46 BEN46 Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii si rulment hutiudumitru hutiudumitru Presedintele se opune sa puna banii in cont precum daca vom pierde banii din cont , o obliga pe administratoare sa tina acas la ea suma de 20000 ron plu 5000 ... (vezi toată discuția)