avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Medicina Muncii- control periodic
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Medicina Muncii- control periodic

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca este necesar( obligatoriu) sa trimit de fiecare data ,,Fisa de solicitare control medical,,+ "Fisa de identificare a factorilor de risc profesional" la Medicina Muncii, pentru controlul periodic, in conditiile in care nu au aparut noi modificari pentru posturile de munca existente.

Va multumesc!
O saptamana cat mai buna!:)
Cel mai recent răspuns: Mihai Cochior , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:48, 23 Mai 2017
Fişa de solicitare a examenului medical de medicina muncii se intocmeste de catre angajator la orice tip de examen medical solicitat, nu doar la angajare, conform anexei 2 din HG 355/2007.
Fişa de identificare a factorilor de risc profesional se intocmeste la angajare si atunci cand apar modificari.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2017
ionion2000, utilizator
Fisa de identificare a factorilor de risc profesionalse completeaza de catre angajator in vederea examinarii medicale a lucratorului pentru angajarea la locul de munca ..... Aceasta fisa are la baza materialul intocmit de catre angajator pentru identificarea si evaluarea riscurilor profesionale la locurile de munca/ posturile de lucru/ activitatile desfasurate, etc.
Programarea la examinarea periodica se efectueaza cu respectarea prevederilor HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 39 Lucratorul este obligat sa se prezinte la examenele medicale de supraveghere a sanatatii la locul de munca, conform planificarii efectuate de catre medicul de medicina muncii cu acordul angajatorului.
Pentru examinarea periodica a lucratorilor conform planului susmentionat, fisa de identificare a riscurilor profesionale ramane valabila, daca lucratorul isi continua activitatea la acelasi loc de munca si daca materialul de identificare si evaluare a riscurilor profesionale nu a fost completat cu noi riscuri identificate (ca urmare a unor motive care nu au fost semnalate initial, la intocmirea materialului sau ca urmare a producerii unor evenimente nedorite) sau riscuri noi, aparute ca urmare a retehnologizarii/ modernizarii/ completarii cu noi tehnologii, etc.
La intocmirea programarii examinarii medicale periodice, se au in vedere mentiunile de la pragraful precedent si daca se inregistreaza modificari si/ sau completari, atunci pentru lucratorii afectati, trimisi la examinarea medicala periodica, se intocmeste fisa de identificare a factorilor de risc profesional. Aceste fise se pot anexa la programarea examinarii medicale periodice a lucratorilor care se aproba de catre angajator la propunerea medicului specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale.
Bună ziua!

Conform H.G. 355/2007:
„ART. 16
(1) Examenul medical la angajarea în muncă se face la solicitarea angajatorului, care va completa fişa de solicitare a examenului medical la angajare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2, şi fişa de identificare a factorilor de risc profesional, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3.”

Ambele documente sunt nominale, deci e calea naturală să le faceți pentru fiecare angajat în parte, iar pentru controlul medical periodic, să refaceți cererea de fiecare dată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de identificare a factorilor de risc cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna Ziua Este obligatorie fisa de identificare a factorilor de risc doar pentru cei carora le facem angajarea acum sau si pentru angajati mai vechi daca nu ... (vezi toată discuția)
Fisa de identificare a factorilor de risc profesional Monica Popescu Monica Popescu Buna seara, Va rog sa ma ajutati sa clarific urmatoarea situatie : clinica unde firma trimite la medicina muncii pentru angajari este in posesia Fiselor de ... (vezi toată discuția)
Cim partial 2 ore Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, La un CIM partial cu 2 ore/zi la o fundatie nonguvernamentala mai tr facut si dosar medical? (vezi toată discuția)