avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Motivele FALSE ale scutirii de la plata taxei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Motivele FALSE ale scutirii de la plata taxei judiciare de timbru şi acordarea asistenţei judiciare gratuite

Exista o cale (alta decat dovezile pe care le poate strange o persoana fizica), de a demonstra ca o persoana care declara ca nu are venituri pentru a achita taxa impusa de judecatorie si cere si un avocat din oficiu din acelasi motiv are totusi bani sa se plimbe prin tara si prin Europa? Se poate apela la vreo institutie care sa aiba evidenta iesirilor din tara a persoanelor sau doar un judecator poate obtine asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Micaioana , utilizator 16:05, 23 Mai 2017
Atata timp cat persoana respectiva nu figureaza cu venituri, instanta nu va tine cont de faptul ca acea persoana iese din tara, etc.. Poate primeste banii cadou. Cererea de scutire sau esalonare a taxei de timbru se admite in baza documentelor oficiale emise de institutii.
Are venituri, respectiva persoana, dar spune ca dupa ce isi plateste toate darile nu mai are nici dupa ce bea apa.
Acelasi lucru se intampla si la mine. Dupa ce au functionat 5 ani prin contract de comodat fals si a facut evaziune fiscala,nedeclarand toate veniturile si avand apartament in chirie dar nefiind inregistrat la administratia financiara,socrul m_a dat in judecata pe mine si fiul sau,prwtinzand o parte din cheltuielile ce tin de casa ce am.construit_o noi,in baza unor chitante. Au pretentii materiale de peste 10 000 lei,sustinand ca am avut bani sa plateasca acele chitante,dar in acelasi timp au facut cerere ptr esalonarea taxei de timbru judiciar deoarece in afara de pensii nu rezulta alte venituri. Si atunci ma intreb si eu daca este corect asa ceva!Deci,da,este posibil!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum demonstrez ca am platit bunuri daca nu am acte pe ele Gabriel71capcaunul Gabriel71capcaunul Daca am facut un credit si am cumparat materiale pentru constructia unei case,dar chitantele nu sunt pe numele meu, cum imi pot recupera banii? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind aplicarea legii 146/1997 Nina1 Nina1 Pentru indicarea valorii masei de impartit intr-un proces de partaj bunuri comune instanta a pus in vedere indicarea valorii pentru achitarea taxei de timbru ... (vezi toată discuția)
Greseala in instanță . bună dimineața! problema începe cu o greșeală făcută de ... Lya23 Lya23 Bună dimineața! Problema începe cu o greșeală făcută de instanța judecătorească la succesiune si in loc de 1/2 din apartament au trecut 1/1. S-a ... (vezi toată discuția)