avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Greseala in instanță . Bună dimineața! Problema ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Greseala in instanță . Bună dimineața! Problema începe cu o greșeală făcută de ...

Bună dimineața! Problema începe cu o greșeală făcută de instanța judecătorească la succesiune si in loc de 1/2 din apartament au trecut 1/1. S-a făcut indreptare de eroare în judecatorie ,iar la tribunal s-a persistat in greșeală. Cert este ca unul din copii a pacalit-o pe mama de a facut act de partaj voluntar și la notar nu a spus ca exista o indreptare de eroare astfel ca acel copil si-a insusit un cadou de 1/2 din apartament(partea mamei din timpul căsătoriei cu soțul defunct) printr-o greșeală banală a unui grefier. In fine,pentru anularea actului notarial,mamei i s-a stabilit o taxa de timbru la valoarea de impozitare de aproape 5000 lei ceea ce nu mi se pare corect sa plătească pentru o greșeală a grefierului si mai ales ca la acea cota de 1/2 din apartament ,s-a plătit in dosarul de succesiune taxa de timbru. Ce se poate face pentru diminuarea sau anularea acestei taxe de timbru și dacă este corect impusa ? Mulțumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2021
Lya23, utilizator
Mama dvs poate să facă cerere de ajutor public judiciar, făcând dovada unor venituri reduse,putând solicita reducerea,scutirea,esalonarea taxei etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de apel impotriva sentintei civile Irina C Irina C Buna ziua, Am primit o comunicare hotarare civila prin care se mentioneaza ca sunt obligata la o plata impreuna cu fratele si tatal meu (reclamant este ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate jenicaprod jenicaprod Buna ziua. Am 2 intrebari:1. Tatal meu a decedat in urma cu 15 ani. La taxa succesiune, mama mea a renuntat la toate bunurile mobile si imobile in favoarea ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am următoarea întrebare și speță: bunicii mei ... Catalin V Catalin V Bună seara. Am următoarea întrebare și speță: Bunicii mei au cumpărat un apartament de la icral, iar acel apartament are trecuta în acte \"sc1 în ... (vezi toată discuția)