avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna ziua. Am 2 intrebari:1. Tatal meu a decedat in urma cu 15 ani. La taxa succesiune, mama mea a renuntat la toate bunurile mobile si imobile in favoarea mea(sunt singura mostenitoare), in ideea ca dupa decesul ei sa nu mai fim nevoiti sa mai dezbatem din nou succesiunea. Titlul de proprietate este pe numele tatalui meu, decedat. Cum pot trece titlul pe numele meu? Este atributul instantei sau al Comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar?
2. Tot in acelasi TP este trecut un vecin gresit. Cum se poate corecta greseala si de catre cine? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 14:14, 14 Februarie 2013
1. Trebuie sa dezbattei succesiunea dupa defunctul dvs tata.
2. Se face o actiune in rectificare a TP.
Am dezbatut taxa de succesiune si sunt cum am aratat singurul mostenitor prin renuntarea mamei in favoarea mea. Am omis sa spun ca intre timp a decedat si mama, deci nu mai este nevoie de inca o succesiune dezbatuta. Comisia locala nu poate indrepta aceasta eroare? Nu este sarcina comisiei sa indrepte aceasta greseala, mai ales ca si-a recunoscut eroarea printr-o adeverinta pe care mi-a eliberat-o la solicitarea mea, cu vecicii vecinii corect trecuti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate intrat in circuitul civil taspe27 taspe27 buna seara .Pentru a putea cere revocarea unui titlu de proprietate care este in neconcordanta cu adeverinta de proprietate emisa de comisia locala prin ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate greșit și greutăți la succesiune 1950 1950 Se poate face succesiune după un părinte decedat, dacă eu am act de proprietate ( actul de vânzare -cumpărare, din anul 1982 ) pe un teren , iar acest ... (vezi toată discuția)