avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat - refuza sa accepte o garantie materiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat - refuza sa accepte o garantie materiala

Hristos a inviat !

Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie:

- colegul meu contabil mi-a spus ca:
Calitatea de gestionar sau casier poate presupune o garantie materiala daca aceasta este acceptata de salariat.

Directorul vrea sa dea unui salariat in gestiune niste bunuri
si vrea sa se faca un Contract de constituire a garantiei materiale intre salariat si gestionar.

In cazul in care un salariat refuza sa accepte o garantie materiala
cum se procedeaza ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 17:25, 23 Mai 2017
Reiterez raspunsul dat in alt topic deschis de dvs. cu o completare :
1. Constituirea garantiei se face prin contract incheiat în scris.

2. Contractul se incheie in doua exemplare, unul la salariat si unul la angajator - contabilitate.

3. Garantia în numerar va fi de minimum un salariu şi de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului; ea nu va putea depăşi valoarea bunurilor încredinţate.

4. Garantia în numerar se retine în rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din cîştigul mediu pe o luna, după caz. Dacă, din cauza altor retineri, ratele din contul garantiei în numerar nu pot fi reţinute, gestionarul este obligat să le depuna.

5. Gestionarul are obligaţia de a constitui o garantie în numerar.

Detalii : [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc din tot sufletul si de miliarde de ori pentru ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie salariat - suma, act, pastrare,... oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Un salariat din cadrul institutiei noastre urmeaza sa primeasca in gestiune cateva bunuri. Contabilul institutiei a spus ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Garantie materiala ionev ionev va rog sa ma ajutati cu un raspuns, este normal sa-mi sa mi se retina o garantie materiala valoarea a doua salarii brute, daca eu ocup o functie de ... (vezi toată discuția)
Intrebare myno myno Buna ziua! Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune? multumesc frumos! (vezi toată discuția)