avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecere teren din extravilan in categoria intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecere teren din extravilan in categoria intravilan

Buna ziua,

Tatal meu a mostenit acum ceva timp niste terenuri de pe urma bunicilor sai. A decis ca atata timp cat va trai tatal sau sa il lase sa le foloseasca (acesta a decedat anul trecut in Decembrie), deci se poate spune ca de curand a intrat in posesia lor efectiva. Ca urmare a intelegerii avute cu tatal sau, la primarie nu le-a trecut pe numele sau, avand doar sucesiunea si titlul de mostenitor.
O parte din aceste terenuri (sunt: un teren arabil, 1 faneta, 1 teren semimpadurit: aflate in interiorul comunei sau in imediata apropiere a acesteia) ar dori sa le treaca in categoria intravilan, pentru a fi pretabile constructiei de case.
De la primarie i s-a raspuns verbal ca acest lucru nu este posibil acum . Ca se asteapta ceva din partea Uniunii Europene si ca abia dupa aceia va fi posibil.
Va rog, puteti sa imi dati mai multe detalii. Ce anume trebuie facut pentru clarificarea si definitivarea situatiei terenurilor respective?
Va multumesc anticipat.

O zi frumoasa,
Daniela Barbu
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:26, 23 Mai 2017
Depinde exclusiv de urbanismul comunei/satului, nu-l cunoastem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila transformarea unui teren extravilan intr-unul intravilan? ale15 ale15 Buna. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta. Bunica mea detine un teren la tara (12ari), la iesirea din sat. Acesta nu este intabulat, dar are ... (vezi toată discuția)
Intravilan- extravilan ContSters210520 ContSters210520 Buna seara! Vin cu o intrebare delicata . Ce inseamna in trecut \"vatra satului\" ?Are legatura cu termenii de intravilan si extravilan ? Multumesc pentru ... (vezi toată discuția)
Categorie terenuri mostenite buna ziua. pentru o succesiune, ... andreiandrei andreiandrei Categorie terenuri mostenite Buna ziua. Pentru o succesiune, un teren care este in categoria de folosinta intravilan pasune cum va fi considerat de catre ... (vezi toată discuția)