avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa sot

Buna ziua,problema este in felul urmator:suntem doi frati,eu am copii,fratele meu nu.In cazul in care fratele meu pateste ceva are sotia acestuia dreptul la mostenirea parintilor mei in situatia in care nu am facut succesiunea? sau schimba faptul ca avem sau nu succesiune situatia cu mostenirea? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:31, 24 Mai 2017
Bună ziua,

Soția îl va moșteni pe fratele dumneavoastră doar dacă el va deceda înaintea acesteia. Ea nu îi moștenește pe părinții dumneavoastră, dar va beneficia de o parte din averea lor prin soțul său (fratele dumneavoastră), pentru că averea lui se va completa cu partea din averea părinților lui, pe care îi moștenește.

Nu are importanță dacă ați dezbătut sau nu succesiunile părinților (dar presupun că aceștia sunt decedați din moment ce puneți problema succesiunii). Are însă importanță ordinea în care va deceda fratele, respectiv soția acestuia, după cum am afirmat mai sus.
De asemenea, dacă succesiunile părinților nu s-au dezbătut încă iar fratele nu are pretenții, poate merge la notariat să renunțe (dacă se mai află în termenul de opțiune) sau să dea o declarație din care să rezulte că nu a făcut acte de acceptare a acestor succesiuni.
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2017
Biroul Notarial Ionascu Nicolae, Notar
Fiecare mosteneste asa cum prevede legea.
Sotul care decedeaza primul este mostenit de sotul supravietuitor.
Va mosteni ceea ce are in patrimoniul acel sot decedat la data decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)
Clarificare mostenire familia a decedează b și c sunt copii ... bogdanok bogdanok Clarificare mostenire Familia A decedează B și C sunt copii Fiecare (B,C) are câte 2 copii B și C decedează Se deschide dosar moștenire, se fac ... (vezi toată discuția)