avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LEGE-CADRU privind salarizarea personalului plătit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LEGE-CADRU privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice 2017

Legea salarizării bugetare, adoptată de Senat
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...


Forma adoptata de Senat :
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Naieta , utilizator 08:19, 24 Septembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Strict pe administratia publica locala:
Problema 1: au uitat sa salarizeze secretarii UAT-urilor din familia ocupationala "Administratie", categoria "functionari publici"
Problema 2: atributiile Consiliilor locale sunt stabilite prin lege organica, respectiv legea 215/2001, care nu prevede nicaieri ca acestea pot aproba salarii, fie si la propunerea primarului. Si nu poti modifica o lege organica printr-o lege ordinara, asa cum e legea salarizarii unitare... daca intereseaza pe cineva.
Problema 3: cum salarizam administratorul public, cu limite intre salariul secretarului UAT (care au uitat de el) si indemnizatia primarului, daca legea spune ca nu putem sari peste viceprimar???
Problema 4: ce facem cu cei care aveau salarii mai mari decat ce reiese din lege (cu cele 2 limite: indemnizatia viceprimarului si nivelul pentru 2022) si care, de la 01.01.2018 vor trebui sa renunte la o parte din salariu? Cum ramane cu prevederile mai favorabile salariatului, prevazute de fiecare lege a salarizarii de pana acum?
Problema 5: ce facem cu responsabilul cu urbanismul si amenajarea teritoriului (functie publica de conducere specifica, utilizata in prezent la comune, echivalentul arhitectului-sef de la orase), care in noua lege nu mai exista?
Problema 6: ce se intampla cu celelalte sporuri specifice, care erau prevazute in alte acte normative (gen sporul pentru operatorii de registru electoral, pentru membrii comisiilor de concurs/contestatii, ai comisiilor paritare, etc) si care acum dispar?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Mai 2017
Kyandra, moderator
Legea salarizării bugetare a primit votul decisiv în Parlament și merge la promulgare.
Forma trimisa la promulgare:
[ link extern ]
Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice
Text publicat în M.Of. al României nr. 492 din 28 iunie 2017
În vigoare de la 01 iulie 2017

[ link extern ]
la CFR se aplică această lege ?
Legea salarizarii nu se aplica companiilor nationale.

Alte discuții în legătură

Salariu functionar public-consilier asistent LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua. Avand in vedere prevederile Legii nr. 153/2017,privind salariile bugetarilor ,va rog sa ma lamuriti si pe mine ,cum se calculeaza salariul unui ... (vezi toată discuția)
Calcul corect asistenti ai persoanelor cu dizabilitati. Naieta Naieta Salariul meu ca asistent personal al persoanei cu dizabilitati, ce am gradatia 5 de vechime, ar trebui sa fie calculat plecand de la salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Legea salarizarii nr.153/2017 cristina muntean cristina muntean Buna ziua. Cum se vor calcula salariile functionarilor publice si ale personalului contractual de la 1 iulie? Am vazut ca salariile vor fi stabilite de ... (vezi toată discuția)