avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare incheiat de un frate in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare incheiat de un frate in detrimentul altuia

cum pot intra in posesia unui duplicat al actului de vanzare
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dovedindu-vă interesul (faptul că sunteți rudă cu vânzătorul) puteți să aflați la Camera Notarilor Publici din județul în care locuiți (sau mun. București) numele notarului care a autentificat actul.
După ce cunoașteți notarul care a autentificat actul, puteți merge la biroul notarial pentru a intra în posesia unor date despre acel act.
Cu tot respectul, dați-mi voie să vă contrazic: legea 36/1995 și regulamentul de aplicare vorbesc despre interesul legitim. Simplul fapt că este rudă cu vânzătorul nu justifică un interes legitim! Ar fi culmea ca, dacă eu aș încheia un act, să poată afla oricare dintre rudele mele ce act am făcut doar pentru că au această calitate - de rudă.

Există un secret profesional pe care îl vor respecta atât Camera Notarilor cât și notarul care a autentificat actul, altfel vor răspunde. Nu se joacă nimeni cu așa ceva.

O persoană poate să justifice un interes legitim chiar și dacă nu e rudă cu cel care este parte într-un act, după cum, de asemenea, poate justifica interesul legitim și dacă e rudă, dar dacă sunt îndeplinite concomitent și alte condiții (de exemplu este parte într-un litigiu sau dovedește un prejudiciu creat). Dar vă pot spune sigur că simpla calitate de rudă nu înseamnă interes legitim.

Sunt șanse mai mari să afle de la OCPI mai multe informații despre actul încheiat - acolo vorbim deja despre publicitate imobiliară. Asta, desigur, presupunând că este vorba despre o vânzare de bunuri imobile - autorul inițial nu s-a obosit să dea prea multe detalii și, până nu ne spune exact ce are pe suflet, nu prea-l poate ajuta nimeni pentru că informațiile furnizate de noi s-ar putea să fie pe lângă subiectul real.

Nu aveți idee câți ajung la notariat să se plângă de faptul că nu au fost consultați de către părinții lor, când aceștia din urmă au încheiat acte prin care au transferat diverse proprietăți unor terți (și asta se întâmplă când părinții se află încă în viață! - nu că ar conta). Acesta e un exemplu de „act făcut în detrimentul...”, dar perfect legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare ioananica ioananica In 2003 am incheiat o “Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare” pentru o garsoniera. Este vorba despre un bloc de locuinte al MAPN date ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie? someri_online someri_online In '64 parinti mei au achizitionat un teren de la o ruda fara a intocni acte de propietate,la folosit pana in anul '87 cand mi l=a instrainat mie cu act de ... (vezi toată discuția)
Buna seara - anulare drept de abitație viageră Costicosti22 Costicosti22 Buna seara ! Am o nelămurire dacă ma poate ajuta cineva ! Am încheiat un contract de vânzare cumpărare cu rezerva dreptului de abitație viagera in ... (vezi toată discuția)