In martie 2016 am facut o plangere penala la Parchet, in mai 2016 am fost chemat la politie pentru declaratie iar de atunci si pana acum nu am primit niciun raspuns.
In aprilie 2017 am facut o cerere prin care mi-am exprimat dorinta de a primi concluzia.
Credeti ca aceasta cerere poate sa-l enerveze pe procuror incat sa tergiverseze dosarul si mai mult?
La ce interval ar trebui sa fac si a doua cerere?
Poate sa dureze mai mult de 2 ani?
Dacă activitatea de urmărire penală nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii. Contestaţia poate fi introdusă de către persoana vătămată, după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale. Ca atare, nu văd motive care să-l enerveze pe procuror, nici în situația descrisă de dvs. și nici dacă ați fi solicitat lămuriri mai devreme de acest termen.
Cu precizarea ca, competenţa de soluţionare a contestaţiei aparţine în cauzele penale aflate în cursul urmăririi penale, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă;