avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ilegalitate poprire venit ?!
Discuție deschisă în Executare silită

Ilegalitate poprire venit ?!

Buna ziua ! Sunt in litigiu cu un IFN. si inca nu am ajuns la o solutia amiabila. Problema este ca ei m-au executat silit si in perioada aug.-dec. 2016,1/3 din pensia de invaliditate a fost retinuta prin poprire si virata in contul creditorului. Au respectat legea toti "actorii" implicati in asta ??? Eu stiam ca numai sumele care depasesc 1/2 din valoarea salariului minim pe economie la data respectiva,pot fi retinute...anul trecut aveam 465 de lei pensie...astept raspunsuri !!! Multumesc ! X-(
Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2017
sharky48, utilizator
Cel mai recent răspuns: sharky48 , utilizator 15:30, 24 Mai 2017
Casa de pensii a reținut suma neurmăribilă din pensie`? Sau altă entitate`?
În acea perioadă trebuia să vă rețină din pensie 2,50 lei, deoarece 50% din salariul minim era 462,50 lei, dacă ați fi invocat art. 729 NCPC.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2017
Dapix, utilizator
Am fost executat silit...suma respectiva a fost virata de banca in contul creditorului,prin intermediul firmei de recuperare creante. Ce pot face ca sa imi recuperez banii retinuti abuziv ??? :sorry:
Executat silit sunteți și în prezent, și veți fi mereu de acum înainte. Dacă momentan beneficiați de prevederile art. 729 NCPC ca măsură de protecție socială, asta nu înseamnă că de drept executarea silită a încetat. Poate din iulie-2017 va crește pensia prin indexarea cu 9% peste pragul de 50% din salariul net, și executorul o să vă rețină în continuate, chiar și numai 10 sau 15 lei lunar. V-am dat doar un exemplu.
Referitor la posibila recuperare a banilor reținuți în perioada aug-dec 2016 nu cred că veți reuși ceva. Nimeni nu v-a oprit să mergeți încă din aug la Bancă să invocați art. 729 ncpc, iar dacă nu ar fi acceptat puteați face contestație în instanță.
.Inteleg...totusi e un abuz,o ilegalitate ! Eu n-am stiut de acest articol din lege..ma gandeam sa le cer inapoi banii opriti abuziv,si daca nu,atunci sa apelez la justitie...ce ma sfatuiti si care ar fi cea mai eficienta cale ? Altfel nu-mi ramane decat sa ii denunt in media si pe alte cai,inclusiv legale. Creditorul si firma de creante angajata de ei,nu cred ca-si vor periclita afacerea pt.acest lucru ? Ce ziceti ? ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe 50% din pensia mea de doar 529 lei - Împotriva cui fac contestaȚie pentru nerespectare a limitelor de urmărire a veniturilor destinate mijloacelor de existență ?? Mitrut24 Mitrut24 Un BEJ a trimis la Casa de pensii locală ordonanță de poprire a pensiei mele în procent de 50%. Pensia este în cuantum de doar 529 de lei, și teoretic ... (vezi toată discuția)
Proprire conturi -executare silita!/oprire salariu integral! gabriel555 gabriel555 Buna ziua In urma unui imprumut neachitat la Provident a intervenit o executare silita pe conturi! pe acea executare este mentionat faptul ca se va oprii 1/3 ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)