avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... proprire conturi -executare silita!/oprire salariu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

proprire conturi -executare silita!/oprire salariu integral!

Buna ziua
In urma unui imprumut neachitat la Provident a intervenit o executare silita pe conturi!
pe acea executare este mentionat faptul ca se va oprii 1/3 din drepturiile salariale!
Executarea a fost trimisa ccatre locul de munca si banci, la salariu proprirea a fost trecuta pe fluturas reprezentand suma de 590 Lei!
Am inteles ca este normala si nu am avuct obiectii... astazi isna dupa 3 zile cand am fost sa scot restul salariului de pe card contul era zero si intreg salariul a fost proprit!
Se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:12, 19 Februarie 2017
Nu este corect,daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume,urmariea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului,indiferent de natuara creantelor,in afara de cazul in care legea prevede altfel.[Art.729(2)NCPC]
Pai si ce mai pot face in conditiile in care banii au fost deja luati?
din cca 1800 Lei au oprit cei 590 lei, dupa care la intrarea retsul baniilor ramasi in cont au luat intreaga suma..
pe executare era mentionat acelasi lucri se retine 1/3 din venituriile salariale sau cel mult 50% daca sunt mai multe uramariri pe acelasi venit! Insa este vorba de o singura executare silita ....
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
gabriel555, utilizator
orice sugestie ete binevenita
Ar trebuii sa contactez banca sau firma care a facut executarea silita?
Formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii,contactati executorul judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Ellenna1234 Ellenna1234 Buna ziua! Am trei popriri pt credite de la trei BEJ diferiți. Una este venită la banca unde se încasează salariul si deja plătesc 1/3 din iar celelalte ... (vezi toată discuția)
Problema banca cris7821 cris7821 Buna ziua, Ma numesc Violeta Petre si am o intrebare.... sunt divortata si primesc pensie alimentara de la fostul sot de 33% pentru copil in cont ... (vezi toată discuția)
Executare silita floarea2016 floarea2016 buna ziua ma confrunt cu o problema am facut un imprumut in valoare de 300 ron de la PURPLE FINANCIAL SERVICES IFN S.A in iulie anul trecut si fiind plecata ... (vezi toată discuția)