avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata amendei de la opc de catre angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata amendei de la opc de catre angajati

la inceputul lunii magazinul la care lucrez a primit amenda de la opc in valoare de 3000 ron pt anumite nereguli gasite in magazin . Directorul comercial i-a transmis sefei mele directe ca aceasta amenda sa fie platita de catre managerii responsabili de magazin(eu fiind unul dintre ei). As vrea sa stiu daca aceasta decizie este legala,acest lucru nefiind specificat in contractul de munca sau in fisa postului. As mai vrea sa stiu cui ma pot adresa in conditiile in care se petrec foarte multe nereguli in aceasta firma ( ni se opresc bani din salariu fara a semna nimic in acest sens, nu ni se platesc orele suplimentare...).Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 22 Septembrie 2009
nu vi se pot opri acesti bani. cel mai bine este sa vorbiti cu un avocat din orasul d-voastra si va va sfatui cum puteti recupera restantele salariale, si unde puteti adresa orice alta cerere doriti.

av Zaharia Fl.
Pentru nerespectarea obligatiilor legale de catre angajatori in domeniul relatiilor de munca, precum si a celor referitoare la conditiile de munca, apararea vietii, integritatii corporale si sanatatii salariatiilor si a altor participanti la procesul de munca, in desfasurarea activitatii va puteti adresa Inspectiei Muncii sau Inspectoratului Teritorial de Munca in a carui raza isi are sediul angajatorul dvs.

Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
Decizia directorului comercial nu este legala!
Va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca in raza caruia isi desfasoara societatea activitatea!
SUCCES!
B-)
Exista posibilitatea ca angajatorul sa-si recupereze acei bani de la salariati, insa pentru a-si recupera acesti bani trebuie sa dovedeasca ca din cauza lor a primit amenda de la OPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprirea salariului?temei legal? salexs90 salexs90 Din data de 27.09.2013 pana in data de 19.02.2014 am muncit la o companie mare din Romania care comercializeaza Electronice/Electrocasnice . In data de ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor, produs spart la locul de munca gabi1124 gabi1124 Buna ziua, Rog ajutor sau un sfat Lucrez intr-un magazin de electrocasnice si acuma 1 luna de zile din gresiala am spart un televizor in valuare de 2600 ... (vezi toată discuția)
Salariu rita999 rita999 Buna ziua. Sunt angajată la unul din magazinele Profi care are afiliata, pt.salariati banca raiffeisen. Pe data de 04.02.2020 am mers la banca pt.emitere card ... (vezi toată discuția)