Buna ziua. Sunt executat silit de catre BEJ , problema sta in felul urmator :
Am facut contestatie la executare , am cerut suspendarea executarii pana la un verdict final , mi s-a admis suspendarea executarii , in acest moment am castigat in prima faza , urmeaza apelul facut de partea adversa .
In tot acest timp mi s-au luat din conturi banii care se presupune ca ii datorez (deci s-a ajuns la concurenta sumei din titlul executoriu atacat de mine ) . Am luat legatura cu executorul cu rugamintea de a dispune sa nu mi se mai opreasca bani din salariu pe motiv ca si-au luat deja banii presupusi de ei ca ii datorez , iar raspunsul executorului a fost ca mi se vor oprii in continuare lunar bani din salariu deoarece ei nu mai pot emite nici un act prin care sa instiinteze angajatorul si bancile ca s-a ajuns la concurenta sumei respective pentru ca executarea este suspendata si pana la o decizie definitiva ei nu mai pot emite nici un act .
Intrebarea mea este : Este legal sa mi se opreasca in continuare 1/3 din salariu + ca am toate conturile blocate , iar practic eu mi-am indeplinit obligatia fata de executor , ajungandu-se la concurenta sumei din titlul executoriu ?Mentionez ca in momentul de fata , executarea este suspendata , si suntem in faza de apel cu procesul .
V-as fi recunoscator pentru un raspuns
Multumesc mult !
Este ilegal ce v-a spus executorul . Luati extrase de cont de unde sau oprit bani ( toate sumele). Angajati un avocat , va duceti la executor impreuna cu avocatul .. ii arati toate extrasele de cont . Dupa aceea puteti sa faceti reclamatie ( exista un autoritate care supravegheaza executori judecatoresti ), il puteti face sa piarda dreptul de mai fi executor si sa il dati in judecata. Cel mai bine angajati un avocat si sa ii expuneti situatia. Din experienta va spun ca o sa dureze.
PS : Firma angajatoare ar fi trebuit sa sisteze platile daca s-a ajuns la suma care s-a cerut cand a primit instiintarea de preoprire.,, exemplu : cand a venit instiintarea de preoprire pentru suma de 3000 de ron ... sau facut plati catre executor pe ficare luna suma de 300 ron , in 10 luni s-a terminat preoprirea. Sfatul meu e sa cereti de la angajator (contabilitate) extrasele de cont si o adeverinta cu ce suma s-a virat catre executor.
Executare silita
ghici
Buna ziua!
am o oprire pe salar de 1/3 acum am primit de la o alta banca o oprire .Acestia din urma au trimis la institutia la care lucrez hotarare ... (vezi toată discuția)
Abuz?
popalucian
Buna seara. Astazi am aflat ca BEJ Tudorache Catalin Andrei mi-a pus preoprire pe cardul de salariu ( cardul e blocat). Din cate stiu pot opri doar 33% din ... (vezi toată discuția)