avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Prelungirea automata a contractului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Prelungirea automata a contractului

Buna ziua! Am un contract cu o firma de internet. Intrebarea mea este: se prelungeste automat contractul daca factura nu este platita la zi ?

Am mai gasit pe internet :

"Avocata a precizat că, în scopul prevenirii eventualelor abuzuri ale furnizorilor de servicii, legislaţia actuală prevede dreptul clienţilor de a fi notificaţi în prealabil de prelungirea automată a abonamentelor, astfel încât aceştia să-şi poată da acordul. Mai exact, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 21/1992, consumatorul are dreptul de a fi notificat "cu 30 de zile înainte de data la care contractul se prelungeşte în mod automat pentru o perioadă de timp determinată sau nedeterminată, în vederea formulării în scris de către consumator a unei opţiuni de prelungire a valabilităţii acestuia".

Este firma obligata sa ceara sau sa ma intrebe daca vreau prelungirea ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: hegeseb , utilizator 14:45, 24 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este considerata clauza abuziva prelungirea automata a contractului dupa expirarea perioadei determinata, care este stipulata/impusa intr/un act aditional ? cozmacostel cozmacostel Am solicitat telefonic in cursul luinii ianuarie a.c. rezilierea contractului dupa expirarea perioadei contractuale (23.02.2011), fiind mutat cu serviciul in ... (vezi toată discuția)
Abonament telefonic care sa expirat cum se poate rezilia vasile2020 vasile2020 sa expirat abonamentul dar are o clauza in contract prin care se prelungeste tacit nu am beneficiat de telefon sau alt ceva si nu vrea sa-l rezilieze fara sa ... (vezi toată discuția)
Fraieriti de o firma de telefonie mobila Puyan Puyan buna seara . am si eu o intreabre si sa imi spuneti ce e de facut : am avut un abonament la o firma de telefonie mobila, abonament care a expirat in luna ... (vezi toată discuția)