avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Poate un SRL incheia contract de mandat pentru ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Poate un SRL incheia contract de mandat pentru Directorul Comercial?

Buna ziua,

Sunt administratorul unui SRL si vreau sa aduc un Director Comercial, persoana fizica, dar nu pe baza de CIM, ci pe baza de Contract de mandat.
Pot din punct de vedere legal sa fac asta?
Am primit pareri si pro, si contra (ca SRL-urile pot incheia mandat doar de administrator, sau ca persoana ar trebui sa fie autorizata sa execute activitati independente).

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 18:01, 24 Mai 2017
Buna ziua,
Functia de director in cadrul unui SRL se poate exercita doar pe baza de CIM. In cadrul unui SA, in sistem dual doar, se poate exercita si pe baza de contract de mandat. Aici vorbim doar de membrii Directoratului nu de orice directori din companie, conform Lg 31/1990.
"Directorul" fiind o functie nu o meserie, nu se poate exercita pe baza unui contract de prestari servicii cu un PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul unui srl are contract de munca? raluca tvs raluca tvs Daca se poate as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva care a experimentat o astfel de situatie: In cadrul unei compani de tip S.R.L administratorul isi ... (vezi toată discuția)
Stadiul administratorilor salariati ai sa-urilor julien_slbz julien_slbz am o intrebare pentru persoanele care activeza in SA-uri si sunt in tema : administratorilor care sunt salariati ai societatii in cauza li s-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pt.director sucursala??? giconei giconei in cazul unei societi pe actiuni cu capital integral de stat si care are 10 sucursale pentru directori de sucursale s-a hotarit ca acestora sa li se inceteze ... (vezi toată discuția)